Terug van vakantie? Zet de kraan 1 minuut open!

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Weer terug van vakantie? Zet dan de kraan 1 minuut open om voor vers water te zorgen. Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. ,,Na enkele weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer", licht Joost van Luijt, teamleider communicatie Oasen, toe. Om het advies bekend te maken hangt Oasen deze week meer dan honderd spandoeken en posters op in de regio.

Van Luijt: ,,Als er tijdelijk niemand thuis is, wordt er vaak weinig tot geen water verbruikt. Het drinkwater in de leidingen in huis staat dan stil. Vooral bij warm weer heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van het drinkwater. Het blijkt dat de leidingen en kranen in huis metalen zoals koper, lood, nikkel afgeven aan het stilstaande water. Dit heeft geen gevolgen voor de gezondheid, maar het water smaakt mogelijk minder lekker. Als de thuiskomers één minuut alle kranen open zetten en de wc een keer doortrekken, dan zijn de huisleidingen goed doorgespoeld en komt er weer vers water uit de kraan."

Oasen wil graag zoveel mogelijk terugkerende vakantiegangers wijzen op het belang van vers water in huis. Vanaf vandaag, 30 juli hangen er daarom meer dan honderd spandoeken door het hele voorzieningsgebied van Oasen. Ook op de NS-stations zijn posters te vinden en er staat een groot reclamebord langs de snelweg A27. Meer informatie is te vinden op www.oasen.nl, maar ook via Twitter op @OasenDrinkwater of #verswater.

advertentie
advertentie