Lokale partijen voeren campagne op de markt

11 september 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De lokale afdelingen in Hardinxveld-Giessendam hebben afgelopen zaterdag de landelijke campagne voor de Tweede Kamer-verkiezingen ondersteund. Volgens onderzoek weet bijna de helft van de stemgerechtigden nog niet op welke partij zij morgen gaat stemmen. Met bloemen, ballonnen en pennen werd door PvdA, VVD, CDA, ChristenUnie en SGP op de weekmarkt aandacht gevraagd voor hun partijprogramma's om de zwevende kiezer te overtuigen.

Behalve om aandacht voor de partijprogramma's werden bezoekers van de markt vooral verzocht te gaan stemmen. Woensdag 12 september zijn de stembureaus open van 07.30 tot 21.00 uur. Wie een stempas en een geldig identiteitsbewijs bij zich heeft mag in alle stembureaus in de gemeente stemmen. Wie niet zelf kan stemmen kan een ander in dezelfde gemeente machtigen. De stempas moet hiervoor ingevuld worden met een handtekening van de gemachtigde. Ook moet hierbij een kopie van het identiteitsbewijs van de eigenaar worden ingeleverd.

De leden van de Partij van de Arbeid in de gemeenten Leerdam, Giessenlanden, Gorinchem, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam gaan woensdagmorgen nog op pad. Ze staan van 06.00 tot 08.00 uur op bijna alle stations langs de MerwedeLingelijn. Reizigers worden voorzien van verse koffie en frisse pepermunt.

advertentie
advertentie