Sponsorloop en fancy fair leveren veel op

29 april 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De leerlingen van de Rehobothschool hadden geluk op donderdag 25 april. Hun sponsorloop en fancy fair werd begeleid door een stralende zon. Een geslaagd feest dat 's morgens begon met een optocht met versierde fietsen. En daar reden kunstwerken tussen, hoor. In school stonden kramen met allerlei spullen, er werden pannenkoeken gebakken, zakjes met mandarijntjes en frisdrank. De opbrengst bedroeg het fabelachtige bedrag van ongeveer 10.000 euro. Er komt nog meer bij want in verband met de Koningspelen die een dag later werden gehouden is nog niet alles geteld. Grote sponsor was de Kringloop De Cirkel, die beloofde tot een bedrag van 2500 euro te sponsoren.

Door Wil Sommeijer

De helft van de opbrengst is bestemd voor projecten in Moldavië. Een kleine stichting - genaamd: Vereniging Hulp Moldavië - houdt zich in dit Oost-Europese land bezig met hulp aan kindertehuizen en bejaarden. De stichting vindt zijn oorsprong in Sliedrecht, door vader en zoon Bart Mijnster. Het tweetal reist enkele malen per jaar naar Petrovca, een klein boerengehucht. ,,Eén kerk en één school en een wereld van verschil. Hier luxe, daar bittere armoede. We hebben daar een contactpersoon. We geven geen geld, maar levensmiddelen, kleding en dergelijke. We kopen ook spullen in Moldavië zelf", vertelt de jongste Mijnster, die lesgeeft op de Rehoboth. ,,De kindertehuizen en de scholen worden voorzien van schoolspullen, bedden, sportkleding enzovoorts. Daarnaast zorgen we ervoor dat kinderen uit de tehuizen mogen logeren tijdens vakanties in gewone gezinnen zodat zij ook die sfeer kunnen ervaren. Deze actie is bestemd voor de school. We willen de leerlingen voorzien van sporttassen en kleding.'' De andere helft van de opbrengst is bestemd voor het opknappen van de speelplaatsen bij de Rehobothschool. Winnaars bij de versierde fietsen zijn: Janoud de Waard, Peter den Ouden en Lente Vink.

De kinderen hebben hun uiterste best gedaan om ondanks het warme weer zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te lopen. Directeur Jan Vink riep de jongelui regelmatig op het tempo iets aan te passen. Er liepen heel wat rode, bezwete koppies voorbij, maar ze hadden er plezier in. Veel vaders en moeders hapten gretig in een broodje hamburger, de boekenkraam trok veel belangstelling. Kortom; voor de stichting Hulp aan Moldavië en voor de school zelf was het letterlijk en figuurlijk een zonnige dag.

advertentie
advertentie