Afbeelding

Viering Internationale vrouwendag in bibliotheek in Hardinxveld-Giessendam

22 februari 2024 om 15:25 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vluchtelingenwerk, Home-Start en de Bibliotheek vieren vrijdag 8 maart van 11.00-15.00 uur Internationale Vrouwendag in de bibliotheek aan de Pietersweer.

Dit jaar is het thema: Eén wereld, duizend vrouwen. Het gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland, vanuit andere culturen. Het is een positief thema waarin vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Het is vooral een dag om te vieren!


Om 11.00 uur opent wethouder Christa Hendriksen feestelijk de vrouwendag. We luisteren naar inspirerende verhalen van Ireana Tamagnone, Marian Wubbeling, Corola Mokveld, Tatjana Raylina en Hillie den Besten. Om 12.00 uur schuiven de vrouwen gezellig aan bij de multiculturele lunch. Wat verbindt meer dan samen eten? Geniet en proef van elkaars gerechten. Van pizza tot baklava, falafel of appelflap. Maak thuis één van je favoriete gerechten en neem het mee. Hartig of zoet, alles is goed.


Van 13.00 tot 15.00 uur is er een gevarieerd programma. Neem een henna tattoo of laat je verwennen met een stoelmassage. Ga creatief aan de slag met een workshop schilderen gegeven door Marian Wubbeling, maak een geurzakje of neem deel aan het kunstproject de Tree of Connection. Vrouwen uit Hardinxveld werkten hier al eerder aan mee. Bewonder het resultaat of borduur zelf mee. Voor de (kleine) kinderen is er vanaf 12.00 uur een kinderhoek.

advertentie
advertentie