Trimclub ABC huldigt jubilarissen

17 april 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Trimclub ABC heeft op zaterdag 29 maart tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Gijs Boer presteerde het om 40 jaar lid te zijn van wat ooit begon als de 'Anti Buikjes Club' en de heren Jo Terlouw en Bert Kroon vierden hun 25-jarig lidmaatschap van Trimclub ABC. Dat leverde het drietal behalve een bloemetje ook lovende woorden op van ABC-voorzitter Edy Hoogendam Hij benadrukte dat als je eenmaal lid bent van de ABC, je de club niet zomaar vaarwel zegt.

'Anti Buikjes Club'

De 'Anti Buikjes Club' startte ooit als een trimvereniging van heren op middelbare leeftijd, die al moppentappend een rondje door de polder jogden. Inmiddels is de ABC uitgegroeid tot een sportieve vereniging waar onder leiding van professioneel geschoolde trainers diverse takken van sport worden beoefend. Van hardlopen tot nordic walking, en van sportief wandelen tot de onlangs in het leven geroepen fietsafdeling. Alle activiteiten starten op zaterdagmorgen 08.30 uur, vanuit het clubgebouw aan de Thorbeckelaan 102 in Sliedrecht. Naast een gezonde lifestyle is gezelligheid een andere pijler onder de trimclub: na afloop van de training is er volop tijd om bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie. Een aantal trainingen wordt ook op andere dagen gegeven, zoals de dinsdagmorgen (nordic walking, wandelen en hardlopen) en donderdagavond (hardlopen).

Starterstraining

Ieder jaar organiseert de Trimclub ABC diverse activiteiten, waaronder de traditionele Bolderloop, waarbij de opbrengst ten goede komt van de Merwebolder. En inmiddels is ook de jaarlijkse 'starterstraining' een begrip onder beginnende hardlopers. Tijdens deze training krijgen de cursisten naast professionele begeleiding en trainingsschema's ook voorlichting over looptechnieken, hardloopschoenen en voeding. Hoewel de starterstraining onlangs van start is gegaan, is het nog mogelijk in te stromen op de zaterdagmorgen.

Voor meer informatie en aanmelden: www.trimclubabc.nl of trainer@trimclubabc.nl.

advertentie
advertentie