Het loopt lekker met de chocoladeletters voor het goede doel.
Het loopt lekker met de chocoladeletters voor het goede doel. Privé

‘Letters gaan als een speer’

20 oktober 2023 om 14:06 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Roparun Team 293 Steamwork haalde vorig jaar in totaal tienduizend euro op met haar chocoladeletteractie, maar dit jaar eind september was er al voor duizenden euro’s aan letters verkocht. De herfst heeft net haar intrede gedaan en de letters vinden al gretig aftrek.


door Eline Lohman

Jaap de Jager van Stichting Steamwork kan het bijna niet geloven, maar het is toch echt zo: eind september zijn er al 2500 chocoladeletters verkocht voor het goed doel, de Roparun. Daar zet het team zich al dertien jaar lang voor in. In 2020 werd de chocoladeletteractie geïntroduceerd, toen er in de coronatijd gezocht werd naar acties die het team wel kon houden. De hoop was dat er duizend letters verkocht werden, maar dat werden er drieduizend. Vorig jaar werden er zelfs ruim vijfduizend chocoladeletters gekocht.


OOK NOG SINT-PAKKETJES

 ,,Zeer geslaagd!” blikt Jaap terug. ,,We zijn er blij mee dat we nu al zoveel letters hebben verkocht aan zowel particulieren als bedrijven, terwijl het nog lang geen Sinterklaastijd is. Sterker nog: we mogen ook nog eens drieduizend Sint-pakketjes leveren aan bedrijven. Hoe het komt dat er al zoveel letters en pakketjes verkocht zijn? Bedrijven beginnen gelijk na de zomervakantie iets voor hun personeel regelen voor Sinterklaas en Kerst en daar profiteren wij van. Gelukkig hebben veel bedrijven ons gevonden, ook voor de chocoladeletteractie. Soms doen ze er een briefje bij dat de opbrengst naar de Roparun gaat. Mensen geven liever aan goede doelen hun geld uit dan aan de supermarkt, in dit geval. Gelukkig zijn de letters lang goed, dus je kunt ze even bewaren. Heel erg leuk dat de actie zo als een speer gaat!”


GUNSTIGE AANLOOP

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de chocoladeactie eenmalig zou zijn, maar daar kwam het team al snel op terug. ,,We gaan er gewoon mee door. We hopen dit jaar de vijfduizend weer te halen. Zo niet, dan is het ook prima. De aanloop is in ieder geval erg gunstig.”


WIT, MELK EN PUUR 

De opbrengst van de actie gaat zoals altijd naar de algemene pot van de Roparun. Het zijn handgemaakte letters van 240 gram, in de smaken wit, melk en puur en bovendien zijn de chocoladeletters verkrijgbaar in álle letters. Mensen betalen 5 euro 75 voor een letter. Het is voor dit najaar de laatste actie van Roparun Team 293 Steamwork, zegt Jaap. ,,Hier sluiten we mee af. We hebben weer behoorlijk wat acties gehad. Maar we willen er ook weer niet teveel houden, want dan worden de mensen er moe van en dat willen we natuurlijk niet.”


BESTELLEN

Tot en met 27 oktober is elke letter van het alfabet te bestellen, voor zowel bedrijven als particulieren. Vanaf 28 oktober tot en met 10 november is alleen de letter S te bestellen, wel in alle smaken. Van 24 tot en met 30 november worden de chocoladeletters door het team bezorgd of kunnen ze afgehaald worden in Hardinxveld-Giessendam of Gouda, afhankelijk van het aantal bestelde letters en de locatie waar ze heen moeten. Dit gaat in overleg. Een letter bestellen kan via de website www.team293-steamwork.nl/chocoladeletters of via het e-mailadres info@team293-steamwork.nl. Of scan de qr-code en bestel gelijk een letter.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie