Speciaal voor het 30-jarig bestaan van de Roparun heeft het team cartoon puzzel laten maken in gelimiteerde oplage.
Speciaal voor het 30-jarig bestaan van de Roparun heeft het team cartoon puzzel laten maken in gelimiteerde oplage. Privé

Team 293 Steamworkuit Hardinxveld zit zeker niet stil

1 juni 2021 om 07:31 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Team 293 Steamwork uit Hardinxveld-Giessendam is weer lekker bezig met haar inzet voor de Roparun. Zo werd in het weekend van 22 mei een oefenloop gehouden om geld in te zamelen voor het goede doel.

door Eline Lohman

Al tien jaar lang staat het Pinksterweekend voor Team 293 Steamwork in het teken van de Roparun. Een estafetteloop van Parijs, Hamburg, Bremen naar Rotterdam met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor de palliatieve zorg en nazorg aan de mensen met kanker. ,,Afgelopen jaar was het Pinksterweekend stil vanwege corona en misten we warmte van het weekend dat zoveel voor ons is gaan betekenen”, vertelt Corina Nederlof, lid van Team 293 Steamwork. ,,Dit jaar besloten we, omdat er wederom geen Roparun mogelijk was vanwege corona, het teamgevoel tijdens hét weekend weer op te zoeken en gelukkig konden we door versoepelingen van de maatregelen een oefenloop organiseren.”

VERRASSING Vanuit Hardinxveld-Giessendam en Gouda vertrokken de teamleden met een Run-Bike-Run naar Schoonhoven. Als verrassing bij het verzamelpunt in Schoonhoven was een aantal teamleden aanwezig met camper, warme koffie én drie dames van het Roparun promotieteam. ,,Wat was het fijn om elkaar weer te zien en herinneringen op te halen van de afgelopen jaren. Dit geeft een boost aan energie richting de Roparun van oktober.”

Niet alleen de teamleden van Team 293 Steamwork hebben veel kilometers afgelegd, maar ook de achterban. Corina: ,,Voor onze volgers op social media hebben we een RopaRun& Fun georganiseerd, inclusief bingo. Het was aan de deelnemers zelf hoeveel afstand ze wilde afleggen en op welke actieve manier. Het doel was om alle afgelegde kilometers bij elkaar op te tellen en zo de 535 kilometer van Parijs naar Rotterdam te kunnen afleggen. Om de bingokaart vol te krijgen moesten zij foto’s maken die voldeden aan de opdrachten die er op stonden. Dit heeft leuke foto’s opgeleverd. De aantal kilometers van alle deelnemers werden bij elkaar opgeteld en we hebben dubbel en dwars de Coolsingel bereikt! Door deze gezamenlijk activiteit is het Roparunvuur weer opgelaaid en kijken wij als team nog meer uit naar de speciale editie in oktober.” In het weekend van 2 en 3 oktober organiseert de Roparun een alternatieve run met de start- en finish in Landgraaf. De komende weken wordt meer bekend over de route en de invulling van het weekend.

ACTIES De komende maanden staan weer bol van acties van ons team met als doel zo veel mogelijk geld ophalen. ,,Speciaal voor het 30-jarig bestaan van de Roparun hebben wij een cartoon puzzel laten maken in gelimiteerde oplage. Deze puzzel bestaat uit 1000 stukjes en geeft een mooi beeld van de Finish op de Coolsingel. Een finish op de Coolsingel is een finish waar iedere deelnemer van de Roparun kippenvel van krijgt.” De puzzel is exclusief te verkrijgen bij Team 293 Steamwork die dit jaar voor de 10e keer zal deelnemen aan de Roparun. Deze is te bestellen op www.team293-steamwork.nl voor €19,95 De volledige opbrengst van de puzzel gaat naar de Roparun.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie