Kerk Peulenstraat
Kerk Peulenstraat Richard van Hoek Fotografie

Vogelhuisjes en kerststukjes maken op Winterfair in Hardinxveld-Giessendam

19 november 2023 om 11:46 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op het plein achter de Hervormde kerk aan de Peulenstraat wordt vrijdag 8 december van 14.00-21.00 uur een Winterfair gehouden. De laatste Winterfair was in 2019. De opbrengst van de Winterfair is voor de restauratie van de kerktoren. 

Het thema van de Winterfair is  ‘Kom Proeven en Vertoeven’. Bij een kop koffie, thee of warme chocomel en een stuk zelfgebakken koek of taart komen de gesprekken vaak goed op gang. Wie grotere trek heeft hoeft echt niet naar huis om te eten, tijdens de Winterfair wordt Hollandse erwtensoep, poffertjes en vers gebakken vis verkocht. Verder zijn noten, glühwein en broodjes met warme worst te koop. En saté, een hamburger of een kroket. Bij dit alles is er vast nog plaats voor ijs met warme kersen.


Om lekkere trek te krijgen kan jong en oud flink aan de slag bij de wedstrijd ‘wie bouwt de hoogste toren’. Voor de kinderen zijn er binnen veel leuke workshops. Er kunnen kerststukjes en vogelhuisjes worden gemaakt of cupcakes versierd. Je kunt je haar laten vlechten of het verrassingrad laten draaien? Ondertussen bieden standhouders hun producten aan. Tegen koude en donkere avonden zijn warme sloffen en sokken te koop. Net als mini-kerstboompjes, kaarten en puzzels. Tijdens de Winterfair is de kerk open. Loop gerust even binnen om rond te kijken. Er is muziek én van 19.00 – 20.00 uur gelegenheid om mee te zingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie