Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Blue Monday

22 januari 2020 om 13:52 Column

Raadspraat

Blue Monday

Mijn favoriete stukken in kranten en tijdschriften zijn de columns. Knap hoe columnisten met al dan niet grote regelmaat helder en met humor hun mening weer geven. Je moet wel iedere keer inspiratie hebben. Voor deze raadspraat ontbrak me dit. Het heeft moeite gekost om deze raadspraat voor elkaar te krijgen. Steeds was het (net) niet wat ik wilde. Natuurlijk, je kunt in januari schrijven over de plannen voor komend jaar. Maar als je de derde bent vertel je dan weinig nieuws meer.

De derde? Ineens gaat er een lampje branden. De derde maandag van januari (eergisteren dus) is Blue Monday, volgens geleerden de meest depressieve dag van het jaar. Goede voornemens en feestdagen zijn vergeten, de dagen nog steeds kort en het duurt nog zóóó lang voor het vakantie is.

De gemeente is dit jaar alvast met een meevaller begonnen. Of eigenlijk twee. Want ook de schade in de nieuwjaarsnacht is minder dan andere jaren. Er is helaas nog wel steeds schade en ik snap niet waarom je pas lol kunt hebben als je andermans spullen molt, maar dat terzijde.

Ik doel op een andere meevaller. Zoals u al in de landelijke pers hebt kunnen lezen zijn de aandelen van Eneco in principe verkocht aan een consortium. De opbrengst is veel hoger dan bij de begroting was voorzien.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de verkoop. We hebben dus ook nog niet gesproken over de besteding van de opbrengst. Maar ideeën zijn er wel. Eén van de opties is wat de ChristenUnie betreft het vormen van een reserve. Hieruit kunnen we de verkeersproblemen als gevolg van de bouwprojecten die gepland zijn verzachten of oplossen.

Van deze problemen heeft iedereen last, dus een oplossing is ook in een ieders belang.

Voor de financiën van onze gemeente dus dit jaar geen Blue Monday.

Wim IJzerman

raadslid ChristenUnie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie