Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Fractie Philippo verder als D66

20 december 2019 om 14:06 Politiek

H'VELD-G'DAM De eenmansfractie van raadslid Robert Philippo gaat samen met de D66 en heet voortaan D66 Philippo. Donderdag maakte Philippo de nieuwe samenwerking bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering. Bij de lokale verkiezingen in 2022 wil de partij als D66 daaraan meedoen.

Philippo laat weten dat het voor hem als eenmansfractie lastig is ,,om je werk voor de gemeenschap te doen en overeind te blijven''. Dat komt volgens het oud-TAB-raadslid door de ,,steeds veeleisender wordende politieke werkzaamheden''.

Met de steun van D66 hoopt Philippo beter aan zijn werk toe te komen. Hij werkt nu samen met de regionale afdeling D66 Alblasserwaard-West, waarin de fracties zitten van Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam. ,,De samenwerking betekent meer politieke capaciteit en slagkracht, maar ook een antwoord op de lokale, sociaalliberale behoeften in ons dorp", stelt Philippo. Want dat geluid ontbreekt nog, vindt hij.

Volgens Philippo weten Hardinxvelders de D66 landelijk al goed te vinden. ,,Zij kunnen nu lokaal hun stemmen, ideeën, en plannen via onze fractie laten horen." Hij roept inwoners die verder aan de D66 in Hardinxveld willen bouwen op contact met hem op te nemen. De D66 wil zich onder andere inzetten voor het onderwijs, een schoon klimaat en ,,voor de vrijheid om overal jezelf te kunnen zijn''.

Philippo was tot afgelopen april raadslid voor de TAB. Hij stapte uit de lokale partij na onenigheid over de toekomst van de Drechtsteden. Volgens Philippo waren afspraken niet nagekomen.

De komst van D66 in Hardinxveld betekent dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen er mogelijk weer een breed palet aan partijen is om uit te kiezen. Bij de vorige verkiezingen in 2018 deden ternauwernood vijf serieuze partijen mee, te weten: SGP, TAB, ChristenUnie, CDA en PvdA. De VVD haakte af omdat er geen kandidaten waren. Hetzelfde gold bijna voor de PvdA, maar daar meldde zich op het laatste moment toch een aantal mensen. De VVD liet destijds weten zich te concentreren op de verkiezingen in 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie