Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Raadspraat

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder...

9 juni 2021 om 10:06 Column

U kent dat liedje van Ramses Shaffy wel: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder …”. Het eindigt met: “NIET ZONDER ONS”. En zo zit het leven in elkaar, met al die emoties … zo ook de samenwerking tussen gemeente en inwoners vooral als de gemeente iets van hen moet.

In het gebied rond het nieuwe boezemgemaal staan 20 ha agrarisch bedrijfsterrein en wat volkstuintjes. Voor eigenaren is het onduidelijk wat de gemeente met hen voor heeft. PHILIPPO vindt dat je voor onze ondernemers moet vechten, voor onze economie en ons werk.

Inwoners die op een bosrijk terrein boeren, een adres aanvragen, wordt tegen gezegd “u moet uw schuurtjes afbreken”, en krijgen direct een last met dwangsom terwijl ze er al tientallen jaren staan. PHILIPPO vindt dat niet kunnen, wij zijn voor een menselijke insteek.

Het energietransitie proces loopt niet inwonervriendelijk, onduidelijkheid over kosten en slechte communicatie. PHILIPPO is voor een burgerberaad over dit onderwerp, de meest democratische wijze van inspraak voor mensen die straks de rekening moeten betalen.

Waardlanden is onduidelijk over wat het afvalbeleid ons gaat kosten, men is ook bezorgd over de privacy met de pasjes. PHILIPPO is voor transparantie, daar heeft de inwoner recht op, want die moet het tenslotte betalen.

Fractie PHILIPPO bewondert onze dorpscultuur en is voor duidelijkheid, dat is goed voor u en voor het bestuursimago.

Fractie PHILIPPO, u kunt NIET ZONDER ONS. robertpaktdoor@gmail.com, 06-51607713, https://hardinxveld-giessendam.d66.nl/. Facebook: Groep Fractie Philippo.

Robert Philippo,

Fractievoorzitter Fractie PHILIPPO en lijstrekker D66, pakt door samen met D66

advertentie
advertentie