Afbeelding
Gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Samen is mooier dan alleen...

28 april 2021 om 10:26 Column

U kent dat liedje van Stef Bos wel: “Samen staan we sterk, niemand kan alleen, je bouwt een kathedraal met velen om je heen”. Het eindigt met: “Samen staan we sterk”.

Fractie PHILIPPO vindt dat democratie staat of valt met betrokkenheid van mensen zélf. Maar hebben wij als overheid het wel echt door dat we het niet alleen kunnen? Nee, daarom vinden wij burgerparticipatie zo belangrijk.

Wij vinden burgerparticipatie vanuit sociaal-liberaal oogpunt positief. Het vergroten van individuele zeggenschap bij zaken die de burger direct raken. Ons is duidelijk dat eens in de vier jaar stemmen te karig is en dat enquêtes, inspraakavonden en klankbordgroepen niet werken.

Wij vinden dat zaken die direct invloed hebben op het leven van onze burgers via een burgerberaad gevoed moeten worden. Zoals de energietransitie, bouwprojecten, infrastructuur, groenvoorziening, omgevingswet. Want je bouwt een kathedraal met velen om je heen.

Wij vinden dat er veel kennis bij onze burgers aanwezig is, dat je dat moet benutten om met draagvlak tot de best mogelijke beslissingen te komen. Dat zorgt ervoor dat mensen voorbij ideologische, culturele, religieuze, partijpolitieke en lobbygroepen leren kijken.

Wij vinden dat we dan op de goede weg zijn om onze bestuurlijke imagoschade en vertrouwen te kunnen verbeteren.

Fractie PHILIPPO, omdat samen mooier is dan alleen. Email robertpaktdoor@gmail.com, tel. 06-51607713, website: https://hardinxveld-giessendam.d66.nl/. Facebook: Groep Fractie Philippo.

Robert Philippo, Fractievoorzitter Fractie PHILIPPO, pakt door samen met D66

advertentie
advertentie