Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Vertrouwen

Column

U kent het spreekwoord vast wel: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Het kost veel tijd om vertrouwen te winnen, het vertrouwen kwijtraken gaat een stuk sneller. Is dat eenmaal gebeurd, dan heb je dat vertrouwen ook niet zomaar terug.

Onlangs werd bekend dat het vertrouwen in de politiek gezakt is tot 46%. Ongeveer een jaar geleden lag dat rond de 70%. Dezelfde hoofdrolspelers, maar een groot verschil. Het kan verkeren. Natuurlijk, het gedoe rond de formatie doet daar geen goed aan.

Zullen we de zaken eens omdraaien? Een ander gezegde luidt namelijk: je krijgt de leiders die je verdient. Natuurlijk zijn politici bezig met beeldvorming. Ze moeten wel, anders worden ze zeker afgeserveerd bij de eerstvolgende verkiezingen. Het zou mij niet verbazen als veel zwevende kiezers juist op basis van die beeldvorming hun keuze hebben gemaakt op 17 maart.

Op 16 maart 2022 staan de verkiezingen voor de gemeenteraad gepland, ik voeg er maar aan toe DV (Deo Volente, oftewel: als God het wil). Immers we hebben de afgelopen jaren wel geleerd dat we veel kunnen plannen, maar het niet in eigen hand hebben.

Hoe gaat u uw keuze bepalen? Natuurlijk heeft de coalitie (en dus ook de ChristenUnie) keuzes gemaakt die niet iedereen waardeert. Maar wel vanuit wat we -alles afwegende- het beste vinden voor ons dorp. U mag ons daarover ter verantwoording roepen. Tegelijk vraag ik u ook om mee te denken en uw ideeën om ons dorp nog mooier en leefbaarder te maken aan ons door te geven. We willen weten wat er leeft en van daaruit te zien hoe we dat in ons programma in kunnen passen. We hopen op deze manier uw vertrouwen te krijgen en dat niet te beschamen.

Mail naar fractie@hg.christenunie.nl, kom langs bij een fractievergadering, of maak een afspraak.

Wim IJzerman

Raadslid ChristenUnie

advertentie