Afbeelding
J. Jansen
Mindful at the Tiendweg

Surprise

9 december 2021 om 10:15 Column

Mijn laatste column van het jaar gaat niet over lokale zaken zoals afvalbeleid of de plataan. Niet over het feit dat de pieten gelukkig de sleutel van het pakjesruim vonden en de cadeautjes toch op tijd bij de kinderen waren. Het gaat over het effect van surprises. Een verrassing laat zien dat een persoon echt even aan de ander heeft gedacht. Dat kan tijdens het St.Klaasfeest blijken uit de geknutselde verrassing of het gedicht. Die tijd en aandacht versiert het geheel nog eens extra en wanneer de waardering hiervoor wordt uitgesproken, doet het twee mensen goed. De persoonlijke aandacht maakt het bijzonder. Waarom zouden we dit beperken tot 5 december? Het plezier om de ander te verrassen, goed te doen? De recente opleving van Covid zorgt ervoor dat het woord ‘moe’ zo vaak genoemd wordt dat je er wel moe van moet worden – óók als je het virus niet hebt. Laten we ons als Hardinxvelders tegen die moeheid beschermen met het volgende medicijn: Angelis Surprisis. Het werk als volgt:

1. Neem een bakkie & denk na: wie ga jij verrassen?

Vriend, buur, collega, student, … Iemand die het pittig heeft en een verrassingsteuntje kan gebruiken; iemand verrassen die altijd al voor anderen klaar staat. Iemand die alleen is of juist iemand in een drukke situatie. Wanneer je zelf in een ongewenste situatie zit, kan dit je kans zijn om er even uit te treden en je aandacht te verschuiven.

2. Kies een kleinigheidje (mooie kaart, gedicht, kaarsje met een kaartje, plantje, iets lekkers, wees creatief) en

3. Lever het ongezien af. Het helpt dat vroeg donker is. Denk eraan dat je verrassing door de brievenbus of in de bureaula past, aan de deurknop kan hangen.

4. Schrijf als afzender: ‘van je kerstengel’. Dat past wel in deze tijd naar Kerst.

5. Dosis: 1 keer per week, herhaal dit minimaal 3 keer.

6. Maak de kuur af. Doe dit tot 6 januari 2022.

7. Indien gewenst kan de kerstengel daarna zijn of haar identiteit onthullen, mocht het nog niet geraden zijn.

8. Werkt het medicijn: dan regelmatig herhalen.

Ik wens iedereen een engelachtig, mooi, hoopvol en verrassend 2022!

Jolanda Jansen

advertentie
advertentie