Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Gevolgen

18 januari 2023 om 09:09 Column

In de tijd waarin wij leven vindt ontzettend veel plaats. Wie de krant openslaat, leest over natuurrampen, oorlogen, hongersnoden en noemt u maar op. Al die gebeurtenissen hebben niet alleen een oorzaak, maar ook soms verstrekkende gevolgen. Ik noem alleen maar de gevolgen van de oorlog in Oekraïne die we allen aan den lijve ondervinden.

De impact die dat op ons bestaan heeft, is wel heel verschillend. Voor de één is het een vervelende bijkomstigheid, maar bij de ander raakt het direct aan zijn of haar bestaan.

De meeste van onze besluiten hebben een positief of negatief gevolg! Als ik besluit om biologisch te gaan telen op mijn groentetuin, heeft dat gevolgen voor de biodiversiteit die er beter van wordt. Als een treinvervoerder plotseling het gratis meenemen in de spits van je fiets verandert in € 5,- per fiets, hebben ouders met een minder dikke portemonnee een probleem en het is een slechte reclame voor bevorderen van openbaar vervoer.

Ook besluiten die worden genomen in de gemeenteraad hebben gevolgen. De eisen voor de inrichting van een nieuw bouwplan hebben gevolgen voor de bewoners die er gaan wonen, maar ook voor het aantal verkeersbewegingen wat gaat toenemen.

Een besluit om te komen tot een duurzamere samenleving heeft gevolgen voor ons allen. Als het in de gemeentelijke serviceverlening naar onze inwoners niet goed functioneert, heeft dat gevolgen. Een goed functionerend ambtenarenapparaat is van groot belang!

Gemeenteraadsbesluiten hebben gevolgen. Dus vindt u dat dingen anders of in uw ogen beter zouden kunnen, spreek ons aan, mail ons of loop binnen op het fractiespreekuur en laat het ons weten. Mogelijk brengt uw idee ons tot een beter besluit.

De SGP wenst u een goed en gezegend 2023.

Arie van den Berg,

fractievoorzitter SGP

advertentie
advertentie