Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Raadslid T@B Arie de Rooij roept in de Raadspraat lezers op om verkeersknelpunten in Hardinxveld door te geven

22 maart 2023 om 11:07 Column

Eind januari hielden we als gemeenteraad een opiniërend debat. Dit houdt in dat we met elkaar in debat zijn gegaan zonder vervolgens een besluit te nemen. Voor mij ziet een avond in de kroeg er ook ongeveer zo uit, maar daarover later meer.

Op 26 januari kregen we van het college de keuze uit 3 opties voor het aanpakken van de brug Marsstraat/Buitendams (Giessenbrug). Hierover moest het debat worden gevoerd. Momenteel staat er €300.000 voor de aanpak van de brug gereserveerd. Eén van de opties was de brug aanpakken voor €850.000. Voor alle partijen, behalve de T@B, had deze optie de voorkeur. Van alle verkeersknelpunten in Hardinxveld-Giessendam, moet aan de wellicht iets te steile voetgangersbrug €550.000 gemeenschapsgeld EXTRA besteed worden? Dat verbaasde de T@B, maar als lokale partij zijn de zakken helaas niet zo diep als die van een landelijke partij.

Dit deed de T@B vermoeden dat er ergens op het partijkantoor van het CDA of Christen Unie een cheque van €550.000 t.b.v. deze brug ligt. Volgens de PvdA zou deze cheque verstopt liggen op het provinciehuis. De SGP heeft in ieder geval aangegeven mee te willen helpen zoeken. Later praten we hierover verder en de T@B is benieuwd of deze cheque is gevonden en waar hij nou verstopt lag. Voor mij voelde dit opiniërend debat als een avondje kletsen in de kroeg. Enige verschil was dat ik na een avond in de kroeg, ondanks de hoge bierprijzen momenteel, meestal geen virtuele rekening van €550.000 heb en we niet in de shoarmatent geëindigd zijn.

Welk verkeersknelpunt moet er volgens u aangepakt worden?

Laat het ons weten per mail of bericht via social media!

Arie de Rooij

Raadslid T@B

a.de.rooij@hardinxveld-giessendam.nl, @Tab_hagi (instagram), @TABHG (twitter), Facebook.com/tabhg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie