Afbeelding
Google maps

Vanaf 2 juni weer zwemlessen in De Duikelaar

19 mei 2020 om 19:11 Corona

H'VELD-G'DAM Langzaam maar zeker start in Hardinxveld het openbare leven weer op. Een aantal sportverenigingen is weer begonnen met trainen, de markt in Beneden-Hardinxveld wordt sinds drie weken weer gehouden, kappers zijn open en vanaf 2 juni worden er ook weer zwemlessen gegeven in De Duikelaar.

door Ward den Besten

Het zwembad sloot op 10 maart de deuren vanwege een te gladde vloer en bleef vervolgens dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wethouder Jan Nederveen laat dinsdag weten dat de vloer inmiddels is vervangen. Het is naar eigen zeggen ,,prachtig geworden''.

Toch duurt het nog twee weken voordat het zwembad wordt geopend, terwijl De Lockhorst in Sliedrecht deze week al deels is opengegaan. Dat komt volgens de wethouder doordat de ruimte in De Duikelaar beperkt is. Daardoor zijn maatregelen om te voldoen aan de anderhalvemeterrichtlijn lastig in te passen. ,,Het zwembad is niet zo enorm groot. Dat betekent dat je heel goed moet nadenken over wat de looprichting moet zijn. Dat vraagt tijd. Dat doen we liever in een keer goed, dan dat we halverwege erachter komen dat we het fout hebben gedaan.'' Ook wijst hij erop dat het een kleine week duurt om het water op temperatuur te krijgen.

ZWEMLESSEN Het zwembad zal eerst alleen open zijn voor zwemlessen. Daarvoor is een heel protocol opgesteld, zegt Nederveen. Zo mogen de ouders van kinderen die zwemles krijgen niet naar binnen. De kinderen mogen ook niet douchen en moeten in hun badkleding naar binnen en naar huis. Als dat goed verloopt, wordt gekeken hoe het zwembad ook voor andere bezoekers kan worden opengesteld, aldus de wethouder. ,,Zo is er contact met de zwemvereniging, die natuurlijk aan de slag wil.''

We doen het liever in een keer goed, dan dat we halverwege erachter komen dat we het fout hebben gedaan

Een aantal andere sportverenigingen is al begonnen met training geven. Dat mag voorlopig alleen nog buiten. Nederveen zegt dat de korfbalverenigingen Vriendenschaar en HKC op eigen terrein weer zijn begonnen, evenals de voetbal. Ook turnvereniging OKK is in de buitenlucht weer begonnen met trainen en dat gaat ook de badminton doen.

Nederveen geeft verder aan dat maatregelen die zijn genomen om de weekmarkt aan de Houweningeweer weer te kunnen houden, positief uitpakken. Ook daar wordt gewerkt met looprichtingen en moeten de marktkooplui ervoor zorgen dat klanten 1,5 meter afstand kunnen houden. De eerste keer dat de markt weer werd gehouden, waren alleen voedselkramen welkom. Inmiddels is de markt uitgebreid en wordt ook de Cornelisweer gebruikt om een zestal kramen kwijt te kunnen.

Burgemeester Dirk Heijkoop is blij dat de inwoners en ondernemers weer meer vrijheid krijgen. Maar hij noemt het tegelijk ook spannend vanwege de kans op een nieuwe opleving van het virus. ,,We hopen dat het een beetje goed gaat. Het is ook wel een zorg die breed leeft.''

advertentie
advertentie