Moeder en dochter Karin en Sharone Kanning voor Restaurant Kathy's.
Moeder en dochter Karin en Sharone Kanning voor Restaurant Kathy's. Richard van Hoek Fotografie

‘We hebben al veel tegenslagen gehad’

27 oktober 2020 om 11:04 Corona

H’VELD-G’DAM Dat de horeca in deze tijd veel tegenslagen kent, is wel duidelijk. Maar hoe gaan ze er mee om? En wat zijn hun plannen. Een drietal horeca ondernemers vertellen hierover. Deel 1: Restaurant Kathy’s. 

Op 30 juli dit jaar opende Restaurant Kathy’s haar deuren. Het restaurant wordt gerund door Karin en Sharone Kanning, moeder en dochter. Karin en Sharone: ,,We vinden het vreselijk en zwaar. We hebben al veel tegenslagen gehad en zijn later dan gepland opengegaan vanwege de eerste sluitingsperiode van de horeca door het coronavirus. Een dag voor de opening ging één van de motoren van de koelcel kapot en twee weken later begaf ook de tweede motor het. De dag van de opening brandde de motor van de afzuigkap door waardoor we het gasfornuis twee dagen niet konden gebruiken. We wilden onze gasten niet afbellen. Als oplossing hebben we toen tapas geserveerd. Door de tegenslagen hebben we onverwachte kosten moeten maken. Dat het restaurant weer dicht moet, is de zoveelste tegenslag.’’ 

Klanten kunnen van dinsdag tot en met zondag telefonisch of per mail een bestelling doorgeven. De maaltijden kunnen worden afgehaald in het restaurant. Karin en Sharone hebben maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. ,,We proberen de klanten te spreiden door een tijdstip aan te geven wanneer de klant de bestelling kan afhalen. De meeste klanten hebben een mondkapje op als ze binnenkomen. We vinden het goed om te zien dat klanten op eigen initiatief een mondkapje opzetten.’’ 

Restaurant Kathy’s had al rekening gehouden met een eventuele tweede lockdown. ,,Al onze personeelsleden hebben een 0-uren contract. We willen iedereen bedanken die ons heeft gesteund in deze moeilijke tijd. We zijn positief ingesteld en gaan niet bij de pakken neerzitten. We blijven er voor vechten. Het restaurant is en blijft onze passie.’’

Karin en Sharone Kanning, Restaurant Kathy’s

advertentie
advertentie