Afbeelding
prive

'We willen er zijn voor mensen en ze met elkaar verbinden’

29 oktober 2020 om 10:53 Corona

H’VELD-G’DAM Dat de horeca in deze tijd veel tegenslagen kent, is wel duidelijk. Maar hoe gaan ze er mee om? En wat zijn hun plannen. Een drietal horeca ondernemers vertellen hierover. Deel 3: Koffiehuis De Buurman.

De Buurman is een non-profit koffiehuis, vertelt initiatiefnemer Dick de Krijger: ,,De drijfveer van De Buurman is de wens om ‘een goede buur’ te zijn voor mensen dichtbij en ver weg. We willen met het koffiehuis een warme ontmoetingsplek creëren waar inwoners van Hardinxveld zich thuis voelen. Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is De Buurman ook gefocust op ‘delen’ ver weg. De horeca-opbrengst van het koffiehuis komt honderd procent ten goede aan projecten wereldwijd waar inwoners uit Hardinxveld bij betrokken zijn. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is het koffiehuis tijdelijk gesloten. We willen er zijn voor mensen en ze met elkaar verbinden. In deze tijd kan dat even niet en dat vind ik ontzettend jammer. Ook kunnen we minder projecten ondersteunen dan we eigenlijk zouden willen.’’ 

Gedurende de sluiting van het koffiehuis werkt de non-profit organisatie aan een eigen koffieboon. ,,We zitten niet stil en zijn bezig met het opzetten van een label voor koffiebonen, genaamd ‘Buurman bonen’. Op het moment beoordelen we verschillende bonen op kwaliteit. Ook vinden we het belangrijk dat het product ‘eerlijk’ is. Nu het koffiehuis tijdelijk gesloten is, proberen we met dit idee op een andere manier inkomsten te genereren, zodat we projecten kunnen blijven steunen. Als het label op poten staat, willen we Hardinxveld en de omliggende omgeving bedienen. We hopen dat bedrijven en particulieren kiezen voor onze koffiebonen. Op die manier kunnen zij in deze tijd bijdragen aan onze missie. We hopen snel onze deuren weer te kunnen openen en onze gasten te voorzien van een vers bereid kopje koffie met een lekkernij.”

Dick de Krijger, koffiehuis De Buurman

advertentie
advertentie