Afbeelding
Koningin Wilhelminaschool

‘Alle lof voor mijn team’

4 november 2020 om 13:19 Corona

H’VELD-G’DAM Tijdens de lockdown in maart zijn de scholen ook gesloten geweest. Daarna gingen ze gedeeltelijk weer open om vervolgens weer helemaal hun deuren te openen. Hoe hebben scholen deze periode meegemaakt en hoe gaan ze ermee om? Het Kompas Hardinxveld-Giessendam sprak drie scholen uit het dorp. Vandaag deel 1.

,,De sluiting van de basisschool kwam voor ons echt als als een grote verrassing”, vertelt Vincent Brauns, directeur van de Koningin Wilhelminaschool. Maar hij vertelt er ook bij dat zijn collega’s als een speer aan de slag gingen met het thuisonderwijs. ,,En ik ben er echt trots op hoe zij het zo snel voor elkaar kregen; binnen een dag hadden we het thuisonderwijs georganiseerd.” De school koos voor een mix van schoolboeken mee naar huis met duidelijke instructies en echt digitale lessen. ,,Ja ik kan niks anders zeggen dan alle lof voor mijn team. De omschakeling van mijn collega’s van voor de klas staan en daarna filmpjes en instructies opnemen voor de leerlingen, is niet makkelijk geweest, maar het verliep goed.”

Daarna kwam een periode dat de leerlingen weer half/half naar school mochten. ,,Wij hebben toen gekozen voor een ochtend en een middag groep. Voor ons werkte dat heel prettig. En het was ook weer zo fijn om elkaar te zien en iedereen te ontmoeten. Na 8 juni mochten de leerlingen weer volledig naar school en dat was voor ons toch wel een spannende tijd.” 

Ook vandaag de dag vindt Brauns het heel spannend. ,,We zitten als school toch in de crisisstand. Op dit moment is er niks aan de hand, maar als collega’s moeten thuisblijven omdat ze klachten hebben, is het moeilijk voor ons om vervangers te vinden. Ook hebben we al een paar scenario’s liggen, waar we hopelijk geen gebruik van hoeven te maken, maar mochten de basisscholen weer dicht gaan, dan gaan we op de analoge manier lesgeven en met de ouders houden we digitaal contact. Dat geeft ons rust en het heeft de vorige keer bewezen dat het voor ons werkt.”

[Vincent Brauns, directeur Koningin Wilhelminaschool

advertentie
advertentie