Afbeelding
vv Hardinxveld

‘Gelukkig hebben we genoeg vet op de botten’

13 november 2020 om 11:03 Corona

H’VELD-G’DAM Tijdens de lockdown in maart moesten ook alle sportverenigingen sluiten. Daarna gingen ze gedeeltelijk weer open om vervolgens weer helemaal hun deuren te openen, voor in ieder geval de jeugd. Hoe hebben sportverenigingen deze periode meegemaakt en hoe gaan ze ermee om? Het Kompas Hardinxveld-Giessendam sprak drie sportverenigingen uit het dorp. Vandaag deel 3.

,,De eerste ingreep was radicaal”, geeft Michel Helmink, voorzitter van vv Hardinxveld aan. Hij heeft het over de lockdown in maart; alle sportverenigingen moesten hun deuren sluiten. ,,Dat had echt veel impact bij ons. Wij zaten door de kantine met veel voorraden. Het was toen ook echt een periode van afwachten wat er ging gebeuren.”

Daarna volgde een periode dat er weer gevoetbald mocht worden. ,,En de kantine mocht open, maar er mochten veel minder mensen binnen zijn. Het viel niet mee om alles op te vangen, maar het lukte. Het was mooi weer, dat scheelde veel. Je merkte ook heel goed dat de mensen weer samen wilden zijn, maar om de drukte op een goede manier te managen, heeft de vereniging een security bedrijf ingehuurd. Het is op een gegeven moment voor onze vrijwilligers niet meer te doen om iedereen op alle regels te wijzen en het te handhaven. Wij zijn echt heel tevreden op de manier hoe het toen is gegaan.”

Het spelen zonder publiek heeft de voorzitter als niet prettig ervaren. ,,Er was geen beleving en het werd soms meer een topsport om de spelers zo snel mogelijk van het complex te krijgen om de volgende teams weer te ontvangen. Persoonlijk was ik er toen blij om dat de stekker er helemaal werd uitgetrokken.” Wel is Helmink blij dat de jeugd gewoon kan blijven trainen. ,,Je merkt dat het toch een uitlaatklep voor ze is.”

Toch zit de voorzitter nog wel met het financiële plaatje. ,,De kosten gaan gewoon door en we hebben geen inkomsten van de kantine meer, dus dat is voor ons heel vervelend. Wel hebben we gemerkt dat de leden heel erg trouw zijn, we hebben geen opzeggingen gehad die corona-gerelateerd zijn. Ook de sponsors zijn ons trouw. Een enkeling is afgehaakt. Gelukkig zijn we een gezonde vereniging en hebben we genoeg vet op de botten. Maar we gaan nu wel een tijd in dat we de reserves gaan aanspreken. Het is voor ons best pittig. Daarom hopen wij ook, ook voor alle andere verenigingen, dat onze gemeente in ieder geval de (veld)huur over de tweede helft van 2020 wil schrappen zoals in omringende gemeentes gebeurd. Een informeel verzoek hebben wij helaas voorlopig zonder succes ingediend. Er blijft voorlopig nog veel onzekerheid van wat de volgende stappen zullen zijn. We hopen in ieder geval op een spoedige, maar voor de langere termijn verantwoorde doorstart van de competitie binnenkort.”

Michel Helmink, voorzitter vv Hardinxveld 

advertentie
advertentie