Vogelshow v.v. Vogelvreugd
Vogelshow v.v. Vogelvreugd v.v. Vogelvreugd

Volgelvereniging Vogelvreugd zoekt nieuwe leden

19 januari 2021 om 10:15 Dieren

H’VELD-G’DAM Al jaren zijn de inwoners van Hardinxveld-Giessendam gewend dat vogelverenging Vogelvreugd een vogelshow houdt. Het zalencentrum De Parel wordt door de groene vingers van de leden omgetoverd tot een prachtig groen vogelparadijs. Voor het jaar 2020 had de vereniging grote plannen om nog een groter succes te maken van de tentoonstelling. ,,Wij hopen dat wij dit grote succes van onze geweldige vogelshow dit jaar in november wel aan u kunnen presenteren. Helaas konden wij afgelopen jaar geen show organiseren door alle coronamaatregelen.”

De vereniging gaat niet bij de pakken neer zitten en zij starten een ledenwervingsactie. Vogelvreugd verzorgt diverse lezingen per jaar voor de leden. Ook houden zij regelmatig een tafelkeuring waar de leden hun eigen vogels meenemen naar de vergaderlocatie. Daar wordt onder leiding van een keurmeester van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers de meegenomen vogels besproken.

,,In de maand november organiseren wij in De Parel een vogelshow waar vogelliefhebbers uit de hele Alblasserwaard, maar ook van ver daarbuiten hun vogels showen. Wie lid is van vv Vogelvreugd ontvangt het maandblad Onze Vogels wat boordevol staat met informatie over deze hobby. En wanneer er in een volière jonge vogels worden geboren heeft de eigenaar ook de mogelijkheid om ringen te bestellen zodat de jonge vogels geringd kunnen worden. Dit heeft het grote voordeel dat geregistreerd kan worden hoe oud de vogels zijn en wie de ouders zijn.

Vogelvereniging Vogelvreugd heeft ook een eigen website waar veel kweekverslagen op staan van gekweekte vogels door vogelliefhebbers, zie www.vvvogelvreugd.nl. Ook op Facebook zijn ze actief. Op de Facebook pagina staat een enorme verzameling van mooie vogelfoto’s gepubliceerd.

De vereniging komt graag in contact met mensen die een volière hebben om zo nieuwe leden te verwelkomen. 

Info: info@vvvogelvreugd.nl

Vogels op de vogelshow
Vogels op de vogelshow
Volière in de winter
Volière in de zomer
advertentie
advertentie