Wethouder Arjan Meerkerk gaf maandag 13 maart het startsein van de E-Waste Race op basisschool IKC Merwede in Hardinxveld-Giessendam.
Wethouder Arjan Meerkerk gaf maandag 13 maart het startsein van de E-Waste Race op basisschool IKC Merwede in Hardinxveld-Giessendam. Waardlanden

Hardinxveldse basisschoolleerlingen zamelen klein elektronisch afval in tijdens de E-waste Race en maken kans op een schoolreisje

17 maart 2023 om 10:12 Duurzaamheid

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tien basisscholen uit de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden doen van 20 maart tot en met 13 april mee aan de E-waste Race. Een wedstrijd waarbij leerlingen in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen, dat hergebruikt of gerecycled kan worden. Wethouder Arjan Meerkerk gaf maandag 13 maart het startsein van de E-Waste Race op basisschool IKC Merwede in Hardinxveld-Giessendam. In Hardinxveld-Giessendam doen ook De Driemaster (locatie Tonneband) en de Rehobothschool mee aan het project.

Wie in de buurt van deze deelnemende scholen woont, kan tussen 20 maart en 13 april gemakkelijk en gratis klein elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit kan makkelijk door het elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten waar een batterij in zit of een snoer aan hangt. Denk hierbij aan een oude mobiele telefoon, toetsenbord, kapotte waterkoker, maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

Als klein elektronisch afval apart wordt ingeleverd, zorgt dat ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. De E-waste Race maakt het iedereen gemakkelijk doordat leerlingen het afval aan huis op komen halen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde E-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

Strijd tussen tien basisscholen

De drie scholen in Hardinxveld-Giessendam strijden tegen zeven andere scholen. In de gemeente Gorinchem doen CBS Samen Onderweg en Daltonschool de Poorter mee aan de wedstrijd. In Molenlanden maken De School met de Bijbel en CBS Eben-Haëzer in Groot Ammers zich op voor de strijd en in Vijfheerenlanden doen De Vlindertuin, Hobbitstee en CBS Klim Op dat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie