Afbeelding
Race Against Waste

E-waste Race Waardlanden gaat weer van start: scholen strijden tegen elektronisch afval

25 februari 2022 om 15:27 Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tien basisscholen uit Molenlanden, Vijfheerenlanden, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam doen van 14 maart tot en met 7 april mee met de E-waste Race. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! 

,,Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 14 maart en 7 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl”, aldus de organisatie. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.
,,Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).”

DEELNEMENDE SCHOLEN De scholen die in Molenlanden meedoen zijn Rehoboth, De Wegwijzer en School met de Bijbel (Bleskensgraaf). Uit Vijfheerenlanden doen De Hobbitstee, School met de Bijbel (Hei- en Boeicop) en De Rank mee. De scholen in Gorinchem zijn Anne Frank en Het Tienercollege en in Hardinxveld-Giessendam doen De Driemaster en IKC Merwede mee. De E-waste Race Waardlanden is mogelijk gemaakt door gemeente Molenlanden, gemeente Vijfheerenlanden, gemeente Hardinxveld-Giessendam, gemeente Gorinchem en Reinigingsdienst Waardlanden. De race wordt ondersteunt door Weee Nederland en Wecycle.

advertentie
advertentie