Afbeelding
Suzanne Heikoop

Volop activiteiten bij Oranje Trouw

24 maart 2022 om 07:34 Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na twee jaar van geen of aangepaste activiteiten, heeft stichting Oranje Trouw weer een vol programma voor Koningsdag en rond Dodenherdenking.

De activiteiten beginnen op vrijdag 22 april, als leerlingen van de Driemaster een presentatie krijgen van een veteraan en vervolgens bloemetjes gaan planten bij oorlogsgraven. De activiteiten worden vervolgd op Koningsdag. Bertie den Breejen, voorzitter van Oranje Trouw, vertelt: ,,We starten de dag met de aubade, ‘s morgens om half tien bij het gemeentehuis. De vlag wordt gehesen door Scouting A15. Om half elf zijn er verrassingsoptredens in de verzorgingshuizen. Vervolgens starten om 13.00 uur de activiteiten op het terrein van VV Hardinxveld aan de Sluisweg. De brandweer is aanwezig met spelletjes, er is een stormbaan en een springkussen en kinderen kunnen zich laten schmincken. Theatermaker Henk Vlot en zijn collega zullen het publiek vermaken met een bellenblaas- en ballonnenact. De hengelsportvereniging organiseert spelletjes en ook zijn er weer modelbootjes aanwezig. Een kantklosser en houtbewerker tonen oude ambachten en voor de inwendige mens is een stroopwafelkraam op het terrein. Uiteraard is er ook weer de welbekende kleedjesmarkt, waar iedereen zijn spulletjes mag verkopen. Het meest spectaculaire gedeelte is de racesimulator, waar de oudere jeugd Formule 1 kan rijden. Extra aandacht en spelmateriaal zal er zijn voor Oekraïense kinderen, er zijn speciale faciliteiten om hen bij het feest te betrekken en zich welkom te laten voelen. Het 4Span heeft ook een aantal activiteiten, dus er is voor ieder wat wils. We willen aan bezoekers vragen om een beetje rekening te houden met elkaar. Er zijn mensen die wat afstand nog best wel fijn vinden en het is belangrijk als we elkaars mening daarin respecteren.”

DODENHERDENKING Op 4 mei zal de jaarlijkse dodenherdenking ook weer fysiek in Hardinxveld-Giessendam zijn. Secretaris-penningmeester Tonny de Ruyter vertelt: ,,Samen met de gemeente organiseren we daar weer de kranslegging, dit jaar bij een opgeknapt monument. Twee leerlingen van Calvijn lezen gedichten voor en leerlingen van de Driemaster leggen bloemen bij het monument. Veteranen en leden van Scouting A15 verlenen hun medewerking en de drumband van EMS begeleidt het programma muzikaal. Geïnteresseerden mogen zich vanaf 19.00 uur verzamelen bij het toegangshek van VV Hardinxveld aan de Sluisweg. Om 19.30 uur lopen we gezamenlijk naar het monument.”

Oranje Trouw is trots op de activiteiten die de vereniging organiseert, maar kan er nog wel wat hulp bij gebruiken. ,,We zoeken bestuursleden en enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij (het organiseren van) de activiteiten. Meer informatie krijgen of opgeven kan via onze website: www.oranje-trouw.nl.”

advertentie
advertentie