Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Koningsdag, 4 en 5 mei in Hardinxveld-Giessendam

25 april 2022 om 18:49 Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Burgemeester Dirk Heijkoop vertelt de inwoners hieronder over de komende feestdagen in het dorp. 

,,Wat fijn dat wij eindelijk, na 2 jaar, weer gewoon als vanouds deze dagen kunnen beleven! Helemaal gewoon is het natuurlijk niet, corona is niet weg en nabij woedt een oorlog. Maar laten wij deze momenten in april/ mei koesteren nu dit weer mogelijk is. Deze dagen hebben een grote waarde voor de saamhorigheid in ons dorp, in ons land. Ik roep u daarom van harte op om zoveel mogelijk aan onderstaande activiteiten deel te nemen.

KONINGSDAG De Koninklijke familie bezoekt dit jaar de stad Maastricht. Ook in Hardinxveld-Giessendam vieren wij de verjaardag van onze koning weer uitbundig. Heeft u een vlag en wimpel, hang deze op 27 april a.s. uit! De organisatie is druk bezig geweest om een leuk programma voor u samen te stellen, te beginnen met de feestelijke aubade die om 9.30 uur bij het gemeentehuis gehouden wordt. Ik nodig u graag uit om hierbij aanwezig te zijn en mee te zingen. Laten wij er een mooie en oranje bijeenkomst van maken! Na afloop van de aubade vinden er diverse concerten plaats in de plaatselijke woonzorgcentra. Zorgcentrum Pedaja en Verpleeghuis Tiendwaert zijn in verband met de beperkte ruimte niet vrij toegankelijk voor het publiek.

4 EN 5 MEI Op 4 mei vindt de jaarlijkse Herdenking plaats in ons dorp. Er worden bij het Oorlogsmonument en het Monument voor de Merwedegijzelaars kransen gelegd namens diverse organisaties en bloemen door de deelnemende schoolkinderen, maar ook u kunt daarna – als u dat wilt – een bloem neerleggen. Na afloop van de herdenkingsplechtigheid bent u van harte welkom voor een kop koffie of thee in het gebouw van Scouting A15 aan de Sliet.

VLAGGEN Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Ook vraagt de organisatie op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen.

In Het Kompas vindt u het complete programma van Koningsdag 2022. Het bestuur van Stichting ‘Oranje Trouw’ en Stichting ‘Het Vierspan’ hebben ook dit jaar weer hun uiterste best gedaan om Koningsdag tot een echt ‘Oranjefeest’ te maken. Vrijwilligers zijn op zo’n dag van onschatbare waarde. Scouting A15, het Rode Kruis en de sportverenigingen dragen als vanouds ook hun steentje bij. Dank hiervoor!

Een feestelijke en zonnige Koningsdag 2022, een waardevolle Herdenking en Bevrijdingsdag toegewenst.

Ik ontmoet u graag bij deze gelegenheden!”

Burgemeester Dirk Heijkoop

advertentie
advertentie