'The Keet - The Gold Dregde' is door de jury als winnaar van de grote boten uitgeroepen
'The Keet - The Gold Dregde' is door de jury als winnaar van de grote boten uitgeroepen Lex van Steenis

Groot spektakel tijdens Gondelvaart

11 september 2022 om 15:53 Evenementen

GIESSEN-OUDEKERK Zaterdag 10 september was de Gondelvaart Giessen-Oudekerk. Zestien boten met elk een eigen thema voeren over de Giessen. De Gondelvaart trok veel bekijks, langs de Giessen stonden duizenden mensen. 

door Lex van Steenis

Linda van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam was als toeschouwer aanwezig bij de Gondelvaart. Zij vertelt enthousiast over het evenement. ,,Het was weer heerlijk druk tijdens de Gondelvaart. Er stonden veel mensen langs de kant. De boten waren geweldig, van hoge kwaliteit. Je kon zien dat er uren aan is gewerkt.”

OOG VOOR DETAIL ,,De meeste boten hadden het totaalplaatje. Overal was aan gedacht. De thema’s werden heel goed uitgebeeld. Zo hadden veel boten passende muziek en de aanwezigen speelden hun rol heel goed. De Titanic sprong er voor mij uit. Het schip scheurde letterlijk open. Ik zag een kroonluchter flikkeren op één van de slaapkamers. Ik herbeleefde gelijk een deel van de film. Ik vind het enorm knap gemaakt. De makers hebben aan de kleinste details gedacht. Ik vind het heel gaaf dat mensen in hun vrije tijd aan de creaties hebben gewerkt. Er waren minder boten dan voorgaande edities, maar het was zeker geen minder groot succes. Het niveau was hoog.”

ÉÉN EN AL GEZELLIGHEID ,,De Gondelvaart was ontzettend gezellig. Er werden veel feestjes gegeven langs de Giessen. Tuinen waren versierd met sfeerverlichting. Ik zag veel kampvuurtjes. Overal waren vrolijke mensen. Er werd veel gelachen en geroepen. De Gondelvaart was voor het laatst in 2018. Iedereen leek extra blij te zijn dat de Gondelvaart er weer was. Ik heb ernaar uitgekeken. Het is voor jong en oud en leuk om als gezin te beleven. De Gondelvaart brengt een gevoel van saamhorigheid. Het weer was perfect. Het was droog en er was een goede temperatuur. Dat zorgde voor nog meer feestvreugde. Alles bij elkaar was het een geweldige avond.”

Nathalie de Bruin uit Giessenburg aanschouwde de Gondelvaart met familie, vrienden en bekenden. Nathalie: ,,Ik zie de Gondelvaart als een sociaal maatschappelijk project van, voor en met elkaar. Achter alle pracht en praal zitten enthousiaste teams die met vele handen aan de boten bezig zijn geweest. Op de avond zelf is het dan ook altijd feest in iedere achtertuin. De magie van de Gondelvaart zit hem in de saamhorigheid en het samen delen.” 

PRIJZEN De jury verdeelde prijzen onder de grote en kleine boten. ‘The Keet - The Gold Dregde’ is verkozen tot winnaar van de grote boten en ‘Gondelbuurt - Plastic Soep’ is de winnaar van de kleine boten. Naast de juryprijs kan het publiek stemmen voor de Publieksprijs. Er kan afzonderlijk worden gestemd op grote en kleine boten. Stemmen voor de Publieksprijs kan tot 23 september op de website van Gondelvaart Giessen-Oudekerk. 

Wil je nog even nagenieten van de boten? In het foto album staan heel veel foto’s van de Gondelvaart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie