Een foto uit 1981 uit Het Kompas van de Speel-in.
Een foto uit 1981 uit Het Kompas van de Speel-in. Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam
Uit Het Kompas van augustus 1981

Speel-in 1981 grandioos succes

11 augustus 2021 om 09:53 Historie

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam zoekt maandelijks leuke berichtjes uit Het Kompas van zo’n dertig, veertig of vijftig jaar geleden. Ook vertellen ze er interessante weetjes bij. De ene keer is het een advertentie, de andere keer een opvallend nieuwsbericht. Hieronder is een verslag van van de hele Speel-in week uit 1981 te lezen. Online is een ander verhaal over de Speel-in uit 1981 te lezen. 

19 AUGUSTUS 1981 Dat de fantasie van kinderen geen grenzen kent bleek vrijdagmiddag in sporthal De Wielewaal, tijdens de laatste middag van de speel-in week. Wat daar allemaal rondliep, cowboys, indianen, opa’s en oma’s, feeën en piraten, boeren en boerinnen, Arabieren, bruiden en popfiguren. Fiks uit de kluiten gewassen baby’s waarvan er één een expert was in het volmaken daarvan, iemand die zijn hoofd in het verband had en een arm in het gips en op de pleister op zijn voorhoofd had geschreven, ik ben erg handig, maar ondanks zijn jammerlijk uiterlijk zeer gelukkig rondliep.

Omdat het de laatste speelmiddag was, waren zo’n 500 kinderen verkleed naar de sporthal gekomen om op deze wijze een extra feestelijk tintje aan de laatste dag te geven. Er was ook een wedstrijd aan het verkleed zijn verbonden en na een show gelopen te hebben voor de jury, die bestond uit kinderen en leidsters, werden uiteindelijk 8 kinderen de gelukkigen. Deze 8 waren Aniek Punt, Linda Paans, Marjella Overduin, Miranda Teeuw, Tine Kroon, Diana van Milligen, Arie van Noordenne en Rianne Evertsen.

SPELLETJES Er werd de hele middag spelletjes gedaan, er werd geknikkerd, gehinkeld, gesjoeld en gekegeld. Er werd spijker geslagen, waarvoor een prachtig diploma werd uitgereikt, je kon met ballen op de fotokoppen van drie vrijwilligers gooien. 

Er was een waarzegster. Waarvoor zeer veel belangstelling was bij het jonge volkje, gezien de lange rijen die er oor stond, en die zeer deskundig over haar glazen bol streek. Voor de hele kleintjes waren er in de crèche spelletjes en ook zijn konden lekker smijten met ballen op blikken, die dan met veel gekletter op de stenen vloer vielen. In de milieu hoek had men de caviabaan van de Week-end kwis nagemaakt en al kon je hier geen geld winnen, Beer en Geert-Jan liepen zich de korte pootjes onder hun harige buikjes vandaan om de kinderen een prijsje te laten winnen.

In de zendhoek werd een radio kwis over de 27 mc bakkies gespeeld, daar heerste uiterste concentratie. Radio Delta Lima had in de zaal de coördinatie terwijl radio Koko en radio Pakalong de vragen stelden. Deze hoek is de hele week door de Tokkelaars verzorgd en door de jeugd druk bezocht.

Geblinddoekt koekhappen blijft een leuk doch lastig karweitje en met water knoeien was, gezien de temperatuur een welkome verkoeling.

Met toeters en trommels en al zingend trokken kinderen en leiding tenslotte naar buiten waar een rondje werd gelopen langs de bejaardenwoningen, en waar de bejaarden zwaaiend op hun zonovergoten balkonnetjes stonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie