Afbeelding
De Koperen Knop

Reizende expositie kunstwerken

Kunst

H'VELD-G'DAM Het openluchtschilderfestival en het kidskunstfestival van het jubilerende Museum De Koperen Knop en de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam was een groot succes. Vanaf 8 oktober 2019 zijn de ingeleverde werken van Pintar Rapido te zien in de Lange Wei in Boven-Hardinxveld. De in dezelfde tijd ingeleverde kidskunst zal eveneens vanaf 8 oktober te zien zijn in de etalage van het winkelpand Peulenstraat 178.

In de morgen van 14 september haalden veertig vrijetijdskunstenaars een doek op in het museum en gingen in de buitenlucht aan de slag. Aan het eind van de middag leverden de deelnemers hun schilderij in De Koperen Knop in. Intussen hadden de deelnemers 'voor onderweg' een uitgebreid lunchpakket en koffie en thee gekregen.

Al in het voorjaar werden alle kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan een kidskunstfestival. Elk kind mocht een eigen kunstwerk creëren met als thema feest en dat aanmelden bij Museum De Koperen Knop. 110 inzendingen waren hiervan het verbluffende resultaat.

Alle werken waren vervolgens drie dagen te zien in Museum De Koperen Knop. Ze konden daar niet alleen worden bekeken, maar werden ook beoordeeld door een deskundige jury en een publieksjury. Dit resulteerden in vier prijzen voor de volwassenen van Pintar Rapido, die gingen naar 1: Elly Papastoikou, 2: Jan Bolder, 3: Cocky Kroos en de publieksprijs ging naar Sia Hollemans. Voor de organisatie van dit festival is een bijdrage uit de MAG-gelden ontvangen. De prijzen voor de kidskunst waren voor 1: Mila van Est, 2: Yfke de Rover, 3: Anna Voditska en de publieksprijs ging naar Karlijn van Loon.

Beide kunstvormen zijn vanaf dinsdag 8 oktober te zien: De kidskunst krijgt de komende weken een plaats in de etalage van het winkelpand Peulenstraat 178. Daar blijft het tot en met 13 november 2019 en gaat daarna terug naar de makers.

De werken van Pintar Rapido gaan nu eerst naar de Lange Wei (Rembrandthof 85), waar deze tot en met 9 november te zien zijn. Aansluitend gaat een gedeelte naar De Tiendwaert en een gedeelte naar de bibliotheek AanZet. Daarna is er begin volgend jaar nog een dubbelexpositie in het Gezondheidscentrum in de Peulenstraat en in 't Hart in Boven-Hardinxveld.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie