Een van de bekende beeldhouwwerken in Hardinxveld-Giessendam.
Een van de bekende beeldhouwwerken in Hardinxveld-Giessendam. Foto Honsik-Hans Baartman.

Gemeente en Dorpsbehoud maken lijst kunstwerken

Kunst

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam is een lijst aan het samenstellen van de beeldhouwwerken en andere kunstwerken in de gemeente. Dit gebeurt op verzoek van de Gemeente Hardinxveld-Giessendam. De wethouder van Cultuur, Jan Nederveen, wil namelijk graag een totaaloverzicht hebben van wat er aan culturele uitingen in de gemeente te zien is. 

Al eerder is door de Stichting een lijst samengesteld, maar daarbij ging het vooral om de beelden en monumenten in de gemeente. De opdrachtgever toen was Servanda en de lijst was bedoeld voor een kennismakingswandeling door scholieren. Nadien heeft de Stichting een gidswandeling samengesteld, waarin een aantal monumenten aan bod komt.

Nu is de belangrijkste reden van een totaalregistratie dat goed en compleet in beeld komt wat er precies aan kunst is. Niet alleen wat zich bevindt in de publieke ruimte, maar ook wat in particulier bezit is, zoals in bedrijfsgebouwen en op -terreinen.

INFORMATIE NODIG Om een compleet overzicht te krijgen is het nodig dat alles wat bekend is op een lijst gaat komen. Niet alleen wat langs de openbare weg te zien is, maar ook wat zich op andere plaatsen bevindt. Daarom doet de Stichting een beroep op iedereen om informatie te verstrekken. Het gaat ook om wat er bij particulieren aanwezig is, met achtergrondinformatie over plaatsing en de beeldend kunstenaar en dergelijke. Gegevens van alles wat in de gemeente te zien is, is van harte welkom. Het is de bedoeling dat uiteindelijk het geheel gebundeld beschikbaar komt. 

Iedereen die informatie heeft wordt uitgenodigd dit aan de Stichting door te geven. Dit kan digitaal via info@dorpsbehoudhg.nl. Wie niet in de gelegenheid is om het digitaal toe te sturen mag ook bellen met secretaris Liesbeth Leenman, telefoon 0184-616875. Uiteraard wordt vertrouwelijk met alle gegevens omgegaan. Naast informatie, mag ook foto’s en ander beeldmateriaal worden gestuurd.

Afbeelding
advertentie