Uit handen van Bartha Visser (Kringloopwinkel Sliedrecht) ontvangt Nico van der Veen (Stichting vrienden van hospice De Cirkel) een cheque van 1000 euro.
Uit handen van Bartha Visser (Kringloopwinkel Sliedrecht) ontvangt Nico van der Veen (Stichting vrienden van hospice De Cirkel) een cheque van 1000 euro. Hospice De Cirkel

Kringloopwinkel Sliedrecht doneert 1.000 euro aan hospice De Cirkel

6 augustus 2020 om 07:31 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Uit handen van vrijwilliger Bartha Visser van de Kringloopwinkel Sliedrecht kreeg bestuurslid Nico van der Veen van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel een cheque van 1000 euro uitgereikt als bijdrage voor het nieuwe hospice voor de Alblasserwaard dat momenteel in aanbouw is in Papendrecht. 

,,We zijn heel blij met deze gift. Het is voor iedereen een anders dan andere tijd, onze sponsorinkomsten lopen minder hard dan gehoopt en dat maakt dit gebaar extra bijzonder”, aldus Nico van der Veen. Namens het bestuur en de stichting vrienden van hospice De Cirkel heeft hij alle medewerkers van de Kringloopwinkel en ook alle mensen die hun spullen brengen en anderen die deze weer kopen hartelijk bedankt. Waar de Kringloopwinkel staat voor de kringloop van huisraad en kleding staat het hospice voor de cirkel van het leven. ,,We hebben allebei een maatschappelijke doelstelling en dat maakt onze verbinding, in combinatie met het feit dat de Kringloopwinkel in onze nieuwe regio is gevestigd, extra mooi.”

De bouw van het nieuwe hospice verloopt voorspoedig. Naar verwachting wordt het in oktober opgeleverd en kunnen in november de eerste bewoners worden verwelkomd. Het bestuur en de Stichting vrienden van hospice De Cirkel zijn blij met het vlotte verloop van de bouw. Hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard krijgt zes bewonerskamers. In totaal biedt De Cirkel dus straks tien hospiceplekken in de regio’s Alblasserwaard en Zwijndrechtse Waard. Inmiddels draaien de eerste nieuwe vrijwilligers voor de Papendrechtse locatie al mee in het hospice in Hendrik-Ido-Ambacht om zo praktijkervaring op te doen. De opleidingen starten binnenkort. Uiteraard met strikte inachtneming van de coronamaatregelen. Alle betrokkenen bij hospice De Cirkel kijken ernaar uit om deel uit te gaan maken van de gemeenschap in de Alblasserwaard.

Info: secretariaat@hospicedecirkel.nl

advertentie
advertentie