Afbeelding
Home-Start, Dirk Hol, Maria Smeets

Ondersteun een gezin van Home-Start

Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Vrijwilligers van Home-Start bieden een steuntje in de rug aan ouders met opvoedvragen. In Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam is Home-Start er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Voor die gezinnen kunnen de vrijwilligers tijdelijk een luisterend oor zijn, vrijwilligers kunnen hun opvoedervaring delen of praktische hulp bieden. Uiteindelijk kunnen ouders weer op eigen kracht verder.

Bij Home-Start kunnen vrijwilligers een belangrijk verschil maken voor ouders. Ouders hebben behoefte aan vriendschappelijk contact, iemand die met hen meedenkt en hen wegwijs maakt in een nieuwe gemeente of helpt om hun netwerk te vergroten.

Door Home-Start worden vrijwilligers goed begeleid. De coördinator begeleidt hen bij het ondersteuningsproces. In maart start er een nieuwe training. In deze training worden nieuwe vrijwilligers voorbereid op de ondersteuning die ze gaan bieden in de gezinnen.

Wie meer informatie wil kan bellen naar de coördinator van Home-Start Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, Sascha Zonneveld, 06-20249328, s.zonneveld@humanitas.nl, www.home-start.nl of www.humanitas.nl.

advertentie