Afbeelding
Gemeente Hardinxveld-Giessendam
Open brief van burgermeester

Op afstand samen met Pasen

1 april 2021 om 11:29 Maatschappelijk

Pasen. Een tijd van hoop en dankbaarheid. Ook in deze tijd hebben we veel dingen om dankbaar voor te zijn. Vrijheid om te stemmen, goede gezondheidszorg, middelen om elkaar te begroeten en ga zo maar door. Schrijf voor uzelf eens een aantal dingen op waar u dankbaar voor bent. Ik doe dit ook regelmatig en het laat mij altijd weer zien dat je juist ook om de kleine dingen dankbaar kunt zijn. Dat de zon schijnt en dat ik vanmorgen weer een heerlijke wandeling met mijn honden heb kunnen maken. Dit weekend vieren we Pasen. Pasen is ook dit jaar weer anders dan andere jaren en anders dat u en ik willen. Laten we dit weekend toch met dankbaarheid en hoop in gaan en kijken naar wat er allemaal wél kan!

ALLEEN SAMEN De 1,5 meter maatregelen, maximaal 1 bezoeken thuis, niet in grote groepen buiten. Allemaal maatregelen die we al vele maanden moeten opvolgen. Het opvolgen van de maatregelen is ook echt belangrijk, want alleen samen krijgen we corona onder controle. Ik begrijp dat het soms moeilijk is om je aan de maatregelen te houden en je uitkijkt naar dat moment dat je iemand weer vast kan houden, de sportcompetitie wordt hervat of je verjaardag groots kunt vieren. Ook ik zie halsreikend uit naar het moment dat dit weer kan. Ik wil u op het hart drukken dat deze tijd écht weer komt. De vaccinaties en het navolgen van de maatregelen dragen bij aan het steeds dichterbij komen van deze tijd. We moeten geduld hebben en elkaar helpen om de maatregelen na te leven.

DIGITAAL TOCH SAMEN Hoe kunnen we toch samen Pasen vieren? Volg de Paasdienst via een livestream. Spreek met andere kerkleden af om na de dienst nog even digitaal een kopje koffie te drinken. Organiseer je ieder jaar een Paasbrunch voor je familie? Dat kan ook dit jaar, maar dan digitaal. Spreek een tijd af dat jullie tegelijk brunchen. Zet de tablet of laptop op tafel en zo heb je toch nog een gezellig familiebijeenkomst. Je kunt ook een digitale spelletjesmiddag houden. Via internet zijn tegenwoordig heel wat spellen te doen. Denk aan een escaperoom, quiz of bingo. Kortom, ga digitaal met je familie en vrienden om tafel om te bedenken hoe jullie dit jaar samen Pasen kunnen vieren! U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er dit weekend een goed boek bij te pakken.

Ik wens u een fijne en gezegende paasdagen!

Dirk Heijkoop

burgemeester

advertentie
advertentie