Dodenherdenking
Dodenherdenking Richard van Hoek Fotografie
Video

Burgemeester geeft speech tijdens Dodenherdenking

Maatschappelijk

H’VELD-G’DAM Burgemeester Dirk Heijkoop legde dinsdagmorgen samen met Tonny de Ruyter van Oranje Trouw een krans bij het oorlogsmonument aan de Sluisweg. 

De afgelopen weken is gewerkt aan een video rondom 4 mei. In deze video geeft de burgemeester een speech. Een gedeelte van de speech staat hieronder.

,,Beste inwoners van Hardinxveld-Giessendam,

Zoals ieder jaar herdenken we vandaag alle mensen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen. En dat sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog zowel in oorlogssituaties als ook bij vredesoperaties. Het herdenken beperkt zich niet tot 4 mei. Voor mensen die een oorlog hebben meegemaakt, zijn er vaak veel momenten waarop wordt teruggedacht aan wat diep heeft ingegrepen in hun leven. Vaak in stilte en soms met lotgenoten. Samen met de secretaris-penningmeester van Oranje Trouw, heb ik een krans gelegd bij het herdenkingsmonument namens allen die dat jaarlijks doen: het gemeentebestuur, ‘Oranje Trouw’, De Nederlandse Bond van Wapenbroeders en de Vereniging Oud-Militair Indiëgangers (V.O.M.I.) , de Merwedegijzelaars, een combinatie van de gezamenlijke kerken, het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hardinxveld-Giessendam en alle scholen in onze gemeente.”

Bekijk hieronder de video met de volledige speech over 4 mei.


Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie