De prijswinnaars met hun begeleiding.
De prijswinnaars met hun begeleiding. Ewoud Klop

Scholenwedstrijd K’nex mooi afgesloten

1 juli 2021 om 11:31 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Voorafgaand aan de zomerexpositie in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is er een wedstrijd gehouden in samenwerking met School & Bedrijf, Sterk Techniek Onderwijs en MC Forte. De doelgroep voor deze wedstrijd zijn leerlingen van de basisscholen om ze nog meer in aanraking te brengen met techniek. De prijsuitreiking vond woensdag 30 juni plaats.

Gezien het enorme tekort aan gekwalificeerd technisch personeel in de regio is het van groot belang dat de jeugd meer bij techniek wordt betrokken. Diverse scholen hebben aan de wedstrijd deelgenomen. School & Bedrijf stelde diverse boxen K’nex beschikbaar, zodat de leerlingen werkstukken konden maken. Een geldelijke bijdrage voor onder meer de prijzen kwam van de Maatschappelijk Agenda van Hardinxveld-Giessendam. De opdracht was iets te construeren wat tegelijkertijd hoogstaand technisch en bijzonder is. De volledige lesbrief is te vinden op: www.basisvoortechniek.com/techniekwedstrijd.

WERKSTUKKEN Uiteindelijk hebben leerlingen van de vier scholen werktukken ingeleverd: OBS De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam, School met de Bijbel in Bleskensgraaf, CBS Molenwaard in Groot-Ammers en de Merwedeschool in Hardinxveld-Giessendam. Bekijk hieronder de video (tekst gaat onder de video verder). 


De werkstukken zijn beoordeeld door een jury, bestaande uit de Techniekmeesters van de scholen, waarbij onder andere gekeken is naar originaliteit ontwerp, gebruik van het materiaal, techniek en presentatie. De uitslag van de jury is:

1e prijs: Wals: CBS Molenwaard in Groot-Ammers € 100,-.

2e prijs: Kleine draaimolen: School met de Bijbel in Bleskensgraaf € 75,-.

3e prijs: AutoOBS De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam € 50,-.

4e prijs: Grote draaimolenSchool met de Bijbel in Bleskensgraaf € 25,-.

EXPOSITIE Alle voor de wedstrijd gemaakte ontwerpen komen op de zomerexpositie in Museum De Koperen Knop te staan. Die expositie heeft als titel Techniek voor jongens en meisjes. Een boeiend onderwerp voor iedereen van alle leeftijden. Bij de expositie, waarop vooral veel specifiek montagespeelgoed te zien is, komen meerdere aanvullende activiteiten, zoals een knutsel- en speelhoek, een detectivespel, een speelhoek en een speurtocht. De expositie start loopt tot en met 18 september.

Info: www.koperenknop.nl, koperenknop@koperenknop.nl, 0184-611366. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur.

advertentie
advertentie