Afbeelding
Archief BDU

Inzameling kerstbomen door Waardlanden

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Voortaan zamelt Waardlanden in de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden de kerstbomen overal op dezelfde manier in: op een inzamelmoment in de buurt en bij de milieustraten. Iedere ingeleverde kerstboom levert een lot op waarmee mooie prijzen te winnen zijn, met een hoofdprijs ter waarde van € 500,--.

Inwoners kunnen hun kerstboom zonder versiering, voet, kruis of pot inleveren bij de milieustraten in Gorinchem, Groot-Ammers, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam en Vianen. Bij het nieuwe Kringloopplein Nieuw-Lekkerland kunnen geen kerstbomen ingeleverd worden. Ook zijn er in de vier gemeenten inzamelmomenten op zaterdag 8 januari of woensdag 12 januari 2022 waarop men de kerstboom in de buurt kan inleveren. 

De inzameling betreft alleen echte kerstbomen (geen kunstbomen), zonder versiering en zonder voet, pot, emmer, kruis en/of spijkers. De inzamellocaties en -momenten staan op www.waardlanden.nl/kerstbomeninzameling. Inwoners kunnen hun kerstboom ook klein maken en in de gft-container – met gesloten deksel – doen. Hiermee verandert de kerstbomeninzameling vooral in de gemeente Gorinchem. Daar mag men de kerstboom niet meer langs de kant van de weg zetten. 

De ingeleverde kerstbomen worden na versnippering gerecycled tot compost of groen gas. Ook worden kerstboomsnippers als bodembedekking in stallen gebruikt.

LOTERIJ MET MOOIE PRIJZEN Bij het inleveren van een kerstboom op 8 of 12 januari bij een inzamelplek in de buurt of van maandag 3 tot en met zaterdag 15 januari 2022 bij een milieustraat levert iedere hele kerstboom één lot op, waarmee mooie prijzen gewonnen kunnen worden. De hoofdprijs is een cadeaubon van weekendjeweg.nl ter waarde van € 500,--, en verder zijn er 71 andere prijzen te winnen waaronder een Apple smart watch. De loterijuitslag wordt 28 januari bekendgemaakt op de website van Waardlanden, www.waardlanden.nl/winnendeloten. 

Inzameling Hardinxveld-Giessendam
Inwoners kunnen de kerstbomen op zaterdag 8 januari inleveren en krijgen per hele kerstboom één lot. De inzameling is op de onderstaande plaatsen en tijden:
Boven-Hardinxveld Grasveld bij Regenboogschool 12.30 - 14.00 uur
Giessendam-west Haringband, achterzijde school Zevenster 10.00 - 11.30 uur
De Peulen Grasveld Peulenplein 08.15 - 09.00 uur
Wielwijk Parkeerplaats bij sporthal De Wielewaal 14.15 - 16.00 uur

advertentie