Afbeelding
Google Maps

Crisisopvang vluchtelingen in Gereformeerde Kerk de bron in Hardinxveld-Giessendam

8 maart 2022 om 11:53 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vanmorgen om 07.00 uur is een bus met 21 Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Hardinxveld-Giessendam. In de Gereformeerde Kerk de bron is een crisisopvang ingericht. De Oekraïense vluchtelingen worden hier tijdelijk opgevangen.

Op maandag 7 maart is gestart met de voorbereidingen om de eerste etage van de bron in te richten als crisisopvang. Dit betekent dat de vluchtelingen maximaal 48 uur in de opvang verblijven. Vervolgens worden zij overgeplaatst naar een andere locatie. De gemeente kan nog niet inschatten hoe lang de crisisopvang in de bron nodig gaat zijn. Ze bekijken de situatie per dag. De gemeente kijkt samen met ondernemers en particulieren naar andere opvanglocaties.

Wie de vluchtelingen wil helpen, kan dat doen door het inleveren van spullen. Dit kan tijdens de openingstijden van maandag tot en met vrijdag in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Verder wordt gevraagd de vluchtelingen rust en ruimte te geven. Zij hebben veel meegemaakt en een lange reis achter de rug.

Vragen over de crisisopvang kunnen worden gesteld bij het crisisteam: crisisorganisatie@hardinxveld-giessendam.nl..

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie