Afbeelding
brandweer Hardinxveld

Brandweer Hardinxveld-Giessendam behaalt 2de plaats

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM De brandweerploeg van Hardinxveld-Giessendam heeft afgelopen zaterdag de 2e prijs behaald tijdens de provinciale brandweerwedstrijden in Maasdijk. De tien deelnemende ploegen uit Zuid-Holland kregen een uitdagend scenario  voorgeschoteld.

Een medewerker van een bedrijf was een generator aan het testen met acculaders. Bij het testen is er sprake van een zware overbelasting waardoor een medewerker wordt geëlektrocuteerd. Door de overspanning klapt er een acculader uit elkaar bij de generator en deze vliegt in brand. Aan de ander kant van de scheidingswand klapt door de overbelasting ook een acculader uit elkaar; deze staat vast aan een heftruck. Ook deze acculader vliegt in brand. De heftruck dreigt hierdoor in brand te raken. Een medewerker die hier toevallig passeert op een andere heftruck schrikt en rijdt een collega aan, die onder deze heftruck bekneld komt te zitten. De zwaartepunten voor de wedstrijdploegen was om zo snel mogelijk alle stroom uit te schakelen, het slachtoffer onder de heftruck te bevrijden en te reanimeren en vervolgens de brandjes te blussen.

Uiteindelijk leverde dit voor de ploeg uit Hardinxveld de 2e prijs op. De Hardinxveldse ploeg had wel de beste gewondenverzorger en de beste chauffeur/voertuigbediener. Zij mogen nu door naar de gewestelijke wedstrijden op 7 mei in Nieuw-Beijerland. De ploeg uit Nieuwerkerk a/d IJssel werd zaterdag 1e en Nieuw-Lekkerland 3e.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie