Afbeelding
Arjanne Bijsterveld

Vrijgezellige zaterdag voor Gertrude Meerkerk

Mensen

H'VELD-G'DAM Probeer maar eens een leuk gezellig coronaproof vrijgezellenfeestje te organiseren in deze tijd. Dat is afgelopen zaterdag zeer goed gelukt met het vrijgezellenfeestje van Gertrude Meerkerk. Ondanks alle maatregelen hebben ze toch geprobeerd een gezellige dag voor haar te regelen.

De aanstaande bruid werd naar haar zwager en schoonzusje gelokt met de vraag of ze op wilde passen op hun dochtertje. Deze kindervriendin hoefde daar niet lang over te twijfelen en hapte toe. Ze werd meegenomen naar het onderhuis en toen was er geen weg meer terug. Ze kreeg een prachtige outfit aan (gerelateerd aan haar werk: huishoudelijk ondersteuner bij Agathos) en moest toen plaatsnemen in de versierde auto van een andere schoonzus. De rit ging naar het huis van haar schoonouders en daar kon ze aan de slag met haar eerste opdracht. Ooit heeft ze gezegd dat ze zelf het ouderlijk huis van haar aanstaande wel wilde versieren. Dat mocht ze nu vast gaan doen, met de meest lelijke, kapotte, afgetrapte versierselen ooit.

De volgende locatie was haar ouderlijk huis, waar ze twee opdrachten had te vervullen. Eerst moest ze een trouwjurk maken van wc-papier en daarna werd het tijd voor het echte werk. Met een bosje rozen moest ze de vraag der vragen stellen aan de Hardinxveldse mannen 'Wilt u met mij trouwen?' ,,Hulde aan al de eerlijke mannen die óf gewoon door reden / de deur dicht deden of luid en duidelijk verkondigde dat ze al bezet waren. Voor hun sportieve inzet werden ze beloond, met jawel: een roos", laten de organisatoren weten.

Voor de laatste opdracht moest vrijgezel Gertrude met een poster vol mannelijk schoon (broers en zwagers) willekeurige voorbijgangers en dorpsgenoten laten raden naar haar verloofde. Goede antwoorden werden beloond met wat lekkers. De 'deelnemers' werd ook gevraagd naar tips voor een goed huwelijk. De antwoorden varieerden van 'blijf communiceren' tot 'doe het niet'.

De gezellige middag werd afgesloten met een bijeenkomst via Teams. Onder het genot van een tasje vol lekkers deden ze nog een spelletje: iedereen benoemde enkele gebeurtenissen en Gertrude moest raden welke gebeurtenissen daadwerkelijk gebeurd waren en welke niet.

Het liefdespaar, Geert Arie Bijsterveld & Gertrude Meerkerk, stappen 3 juni in het huwelijksbootje. ,,Wij wensen hen succes en wijsheid met de laatste voorbereidingen en alvast een gezegende en onvergetelijke dag toe."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie