Afbeelding
Google maps

TAB vraagt aandacht voor onveilige steiger bij Peulensluis

25 maart 2021 om 07:34 Politiek

H’VELD-G’DAM De Transparante Partij voor Algemeen Belang vraagt opnieuw aandacht voor de verkeerssituatie op de steiger achter de Amerhof, vlak bij de Peulensluis. De coalitiepartij wil graag van de gemeente weten of er maatregelen worden genomen voor de in haar ogen onveilige situatie.

door Ward den Besten

Een jaar geleden trok raadslid Paul Hoogstraten van de TAB al aan de bel over de steiger langs de Giessen. Omwonenden zien ,,regelmatig fietsers, skaters, scooters en bromfietsen over deze steiger razen, terwijl daar mensen met hun bootje bezig zijn, aan het vissen zijn of kinderen die aan het spelen zijn”, schreef Hoogstraten destijds. Diverse bewoners van de Amerhof hebben volgens hem een onveilige situatie meegemaakt ,,doordat met name brommers, scooters en fietsers met (te) hoge snelheid over de steiger rijden”. Hij wilde weten wat daar aan gedaan kon worden.

Het college liet toen weten dat de vraag ieder jaar aan het begin van het recreatieseizoen terugkomt. ,,Als het weer wat drukker wordt, moeten mensen weer aan elkaar wennen. Dit betekent niet dat de situatie onveilig is ingericht”, antwoordde de gemeente in mei. Volgens het college is het duidelijk dat de steiger geen fietspad is en heeft het daarom geen zin om extra maatregelen te treffen. ,,Onze ervaring is dat naarmate het seizoen vordert en gebruikers van de steiger meer aan elkaar gewend zijn, de overlast afneemt.”

Toch zei het college toen wel intern te gaan overleggen of er misschien hekken geplaatst moeten worden om zo fietsers en scooters tegen te houden. ,,Dit zal uiteraard ook eerst met de omwonenden overlegd moeten worden.”

Inmiddels is het bijna een jaar verder en wil de TAB weten wat de uitkomst is van dat overleg. ,,Zowel onze fractie als de inwoners hebben hier niets meer over vernomen. Graag vernemen wij van de portefeuillehouder, wanneer er overleg met de bewoners plaats gaat vinden om deze nog steeds onveilige situatie op te lossen?”, vraagt Hoogstraten.

advertentie
advertentie