Archieffoto van december 2020.
Archieffoto van december 2020. Suzanne Heikoop

Eindejaarsgroet van burgemeester Dirk Heijkoop

24 december 2021 om 11:45 Mensen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de Facebookpagina van de gemeente Hardinxveld-Giessendam is een brief van burgemeester Dirk Heijkoop te lezen. Hij brengt een eindejaarsgroet aan de inwoners. Hieronder is de brief te lezen. 

Er is weer een jaar voorbij gegaan. Het tweede jaar op rij waarin we heen en weer geslingerd worden tussen hoop en vrees. Hoop op betere tijden, hoop dat we corona eronder krijgen, vrees voor de gezondheid van onze geliefden en vrees voor een onzekere toekomst. Alles wat we twee jaar geleden “normaal” vonden is nu anders. We spreken over het “nieuwe normaal”, maar weten nog niet wat dat is of wat dat gaat worden.

Het was een jaar van thuiswerken, thuisonderwijs, vakantie in eigen land, gesloten horeca en winkels en geen bezoekjes aan de culturele sector. En met de goede hoop na vorig jaar, is het wrang dat we opnieuw richting de kerstdagen gaan in een harde lockdown. U heeft waarschijnlijk, net als ik, uitgekeken naar de feestdagen. Gezellig met vrienden en familie aan het kerstdiner is er helaas ook dit jaar niet bij. Ook moeten we het opnieuw doen zonder oudejaarsvuurwerk.

Ondanks de vele teleurstellingen wil ik u danken voor uw ongelofelijke veerkracht en flexibiliteit. Telkens weer bent u in staat geweest er het beste van te maken. De sportclubs, horeca, scholen, kerken, winkeliers, bedrijven en het zwembad; allen heeft u een grote bijdrage geleverd aan het terugdringen van het virus. Ik wil al deze inspanningen niet onbenoemd laten. Laten we er, ondanks de verzwaarde coronamaatregelen, een mooie kerst en jaarwisseling van maken.

Ik wil u vragen om de maatregelen op te volgen. Alleen samen komen we hieruit. Ja, ik realiseer mij, dit zeggen we nu al twee jaar en nog steeds zijn we er niet uit. Ik geloof echter nog steeds dat we het samen moeten doen. Met elkaar en voor elkaar.

Ik wens u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2022.

Dirk Heijkoop

burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie