Myrthe met haar boek.
Myrthe met haar boek. Privé

Myrthe Koning brengt haar eerste prentenboek uit

8 mei 2022 om 11:05 Mensen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Myrthe Koning (22) uit Hardinxveld-Giessendam heeft het prentenboek ‘Vliegen als een arend’ gemaakt en onlangs uitgegeven. De tekst en de tekeningen zijn van haar hand. Het is haar eerste prentenboek, dat is bedoeld voor jonge kinderen. De Hardinxveldse vond het hele proces van het maken van een boek en nog met tekeningen ook, ‘best spannend’.

door Eline Lohman

Vol trots vertelt Myrthe over haar prentenboek. ,,Het idee hiervoor ontstond toen ik een hobby zocht naast mijn werk als administratief medewerkster. Vroeger tekende ik veel, maar jarenlang deed ik daar niets mee. Tot ik op het idee kwam om een kinderboek te gaan schrijven. Ik vroeg me wel gelijk af waar het dan over moest gaan. Ik ben christen en wilde het boek een boodschap meegeven, ik heb er voor gekozen het prentenboek zo te schrijven dat het alle kinderen zal aanspreken.”

BIJBEL Myrthe wilde in haar boek graag ‘iets met dieren doen’, dus besloot zij in de Bijbel te kijken welke dieren er zoal in voorkomen. Haar keuze viel op de arend en daarmee werd het een prentenboek over een arend die voor het eerst leert vliegen, met hulp van zijn vader. Zijn vader vangt hem op als hij uit het nest valt en laat hem van alles zien, waardoor hij later zelf kan vliegen. De 22-jarige vertelt hierover: ,,De boodschap is dat je Vader altijd bij je is en dat je op Hem kunt vertrouwen.”

Het spannende is dat je moet afwachten of je idee ook zo uitpakt zoals je het allemaal in je hoofd hebt

De Hardinxveldse vond het hele proces van het maken van een boek en nog met tekeningen ook, ‘best spannend’. En het vervolgtraject ook. ,,Het spannende is dat je moet afwachten of je idee ook zo uitpakt zoals je het allemaal in je hoofd hebt. Maar het is gelukkig precies zo geworden als hoe ik het bedacht had. Verder komen er dingen bij kijken als het zoeken van een uitgeverij en hoe je de promotie aan gaat pakken. Ik heb van tevoren veel over deze zaken nagedacht.”

Het schrijf- en tekenproces was naast haar werk een mooie uitlaatklep voor Myrthe. ,,Het leukste vond ik het bedenken van de verhaallijn en het maken van tekeningen die daarbij passen. Het smaakt zeker naar meer, sterker nog: ik heb al ideeën voor een tweede boek in mijn hoofd en ik ben er ook al mee bezig. De verhaallijn heb ik al bedacht en ik heb wat tekeningen gemaakt. Het tweede boek is dus al in de maak. Het wordt een boek in dezelfde lijn en sfeer als het eerste prentenboek, maar dan met een hertje in de hoofdrol. Weer een dier uit een Bijbelverhaal.”

GOED ONTVANGEN Maar eerst wil Myrthe zich voorlopig blijven focussen op het eerste boek. Het wordt goed ontvangen, maar zij merkt dat het nog wel een uitdaging is om mensen te bereiken. ,,Daarom heb ik een website gemaakt en ik ga ook nog boekwinkels en scholen benaderen of ze interesse hebben in mijn boek. Voor nu ben ik al blij dat het boek in mijn omgeving zo goed wordt ontvangen.”

Het prentenboek van Myrthe Koning uit Hardinxveld-Giessendam wordt uitgegeven door haar eigen uitgeverij, Uitgeverij Koningskind. Kijk op de website www.koningskindboeken.nl voor meer informatie over ‘Vliegen als een arend’.

advertentie
advertentie