Een still uit de videoclip.
Een still uit de videoclip. Marijn de Ruiter

LEEF uit Hardinxveld-Giessendam brengt eerste cd uit

20 mei 2021 om 11:17 Muziek

H’VELD-G’DAM De band LEEF uit Hardinxveld-Giessendam, verbonden aan de Hervormde gemeente, brengt voor het eerst een album uit. De cd ‘Leven met U’ is voor iedereen, gelovig of niet gelovig.

door Eline Lohman

Op zaterdag 22 mei om 19.00 uur is het zover: dan komt de eerste video online op YouTube (zoeken op ‘band LEEF’), met daarin beelden van een van de nummer van het nieuwe album. Daar staan twee eigen geschreven nummers op, een medley van verschillende nummers en zeven covers van onder meer Sela, Eline Bakker, Opwekking en Christian Verwoerd. Na 22 mei komt er iedere week op zaterdagavond een muziekvideo van het nieuwe album online.

,,We halen onze kracht uit verstilling”, vertelt bandlid Joost van Barneveld. ,,Wij zijn geen voltallige band doordat we met z’n vieren zijn, maar we verzorgen het complete plaatje, van zang tot en met het gebruik van een aantal muziekinstrumenten.”

Dan heeft Joost het over zangeressen Hillianne van Wijngaarden en Corinde de Vries, over gitarist Jochem de Ruiter en over zichzelf als pianist. Alle vier de bandleden zingen, vierstemmig. Ook geluidsman Pieter van Wijngaarden is betrokken bij LEEF.

AKOESTISCH ZINGEN Joost: ,,We halen onze kracht uit verstilling, ofwel vooral akoestisch zingen. Binnen onze gemeente slaat onze muziek erg aan – veel mensen vinden het mooie muziek. Misschien ook doordat het een totaal andere vertaling is van een liedje dan normaal gesproken, door dat akoestische. Wij houden van pure muziek.”

De cd is voor het hele dorp – voor mensen die gelovig zijn, maar ook voor niet-gelovigen

Tijdens de lockdown kwam de band op het idee van het uitbrengen van een album, zegt Joost. ,,Vorig jaar mocht niemand naar de kerk toe, maar de kerk wilde toch graag iemand die zingt. We zongen al in de diensten, maar nu is het uitgegroeid tot de band LEEF, een naam die we zelf bedact hebben. De kerk wilde wat activiteiten houden in de gemeente, omdat er weinig meer kon en toen is er een uitgebreid YouTube-kanaal gekomen met muziekvideo’s van onder meer onze band. Dat vonden mensen erg leuk. De cd is voor het hele dorp – voor mensen die gelovig zijn, maar ook voor niet-gelovigen. We spelen voor God en zijn kerk, maar als kerk draag je een boodschap uit en dat is dat we er voor iedereen zijn, dus iedereen kan ervan genieten.”

De opnames van de muziekvideo’s waren ook in de kerk. ,,We hadden er een hele dag voor uitgetrokken. Het was heel speciaal om de opnames te maken. Het was fijn dat er geen tijdsdruk was. De kerk was mooi aangekleed, er was rook. Het was prachtig om te doen.”

Joost en de andere bandleden kunnen niet wachten om straks op te gaan treden, als het weer kan. ,,Optreden is een heel groot doel van ons. We hebben al wat optredens buiten gedaan. Mogelijk gaan we volgend jaar een tweede album maken en dan zou het geweldig zijn om dit te kunnen presenteren aan een publiek. Maar we willen niet twee keer hetzelfde doen, dus we gaan goed kijken naar de invulling van dit eventuele tweede album.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie