De band bestaat voor dit concert uit (vlnr foto): Marijn de Ruiter, Jilles Bot, Talitha Stouten, Jannes de Ruiter, Hillianne van Wijngaarden, Coen Stravers, Eva Stouten, Jochem de Ruiter, Daan van der Meulen en Inge van der Giessen. Jos van Wijngaarden staat niet op de foto.
De band bestaat voor dit concert uit (vlnr foto): Marijn de Ruiter, Jilles Bot, Talitha Stouten, Jannes de Ruiter, Hillianne van Wijngaarden, Coen Stravers, Eva Stouten, Jochem de Ruiter, Daan van der Meulen en Inge van der Giessen. Jos van Wijngaarden staat niet op de foto. Privé

De band Kingdom uit Hardinxveld-Giessendam geeft Zomerconcert in Wijngaarden

2 juni 2023 om 07:32 Muziek

WIJNGAARDEN De band Kingdom, een initiatief vanuit de Hervormde Gemeente in Hardinxveld-Giessendam, houdt op 16 juni een Zomerconcert in Wijngaarden. De band zelf treedt op en is aangevuld met gastmuzikanten. 

door Eline Lohman

Vier maanden geleden begonnen de voorbereidingen voor het Zomerconcert en nu is het bijna zover. Bandlid Eva Stouten uit Sliedrecht kan niet wachten tot het zover is en ook de rest van de band staat te popelen om op te treden tijdens het Zomerconcert, vertelt Eva. ,,Normaal gesproken spelen we vooral in kerkdiensten. Nu geven we een concert. Zoiets hebben we nog niet vaak gedaan en laat staan in deze setting: op een weiland. We vinden het heel spannend! We zijn al een tijdje druk bezig met de voorbereidingen, zoals het aanvragen van een vergunning, reclame maken en vrijwilligers zoeken.”

FEESTELIJK PROGRAMMA

De band wilde graag in de zomer een concert geven, legt Eva uit. ,,Dat brengt blijdschap! We hebben een heel feestelijk programma, met verschillende soorten liederen voor jong en oud. Bekende nummers en ook wat minder bekende nummers. Zo kunnen we mensen ook nieuwe muziek brengen. Bestaande nummers hebben we soms in een nieuw jasje gestoken.”

De band Kingdom bestaat uit zeven leden: drie zangers en verder muzikanten die allerlei instrumenten bespelen. Zelf zingt Eva bij de band en speelt bij sommige nummers saxofoon. Speciaal voor het Zomerconcert zullen er vier special guests zijn, in de vorm van vier blazers die de band komen versterken.

UITGEGROEID TOT EEN GROTERE BAND

Eva zit nu anderhalf jaar bij Kingdom. ,,Zes jaar geleden is de band begonnen met vier muzikanten. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een wat grotere band, met vooral bandleden uit Hardinxveld-Giessendam. Er gingen wat leden weg en er kwamen er wat bij. We spelen vooral in kerkdiensten, opwekkingsnummers. We zijn allemaal jonge, enthousiaste muzikanten die hun talent graag willen inzetten. Ik vind het supertof om deel uit te maken van deze band. We helpen en steunen elkaar en het is heel gaaf om met leeftijdsgenoten de boodschap van het christelijke geloof over te brengen in de vorm van muziek.”

Muziek maken is Eva niet vreemd. ,,Muziek is mij met de paplepel ingegoten; thuis zijn we allemaal met muziek bezig. Ik studeer ook voor docent muziek. Het is mijn allergrootste hobby en het zou heel fijn zijn als ik er in de toekomst ook mijn werk van kan maken. Tot dan geniet ik sowieso van Kingdom. Iedere maandagavond repeteren we momenteel, om te zorgen dat het Zomerconcert heel tof wordt. We horen dat veel mensen willen komen.” Aanmelden voor het Zomerconcert: aanmeldenkingdom@gmail.com.

Eline Lohman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie