Video

Cleanup day in Hardinxveld-Giessendam groot succes

2 juni 2021 om 15:48 Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam heeft zaterdag 29 mei een lokale Cleanup day gehouden, met veel succes. 

Via diverse kanalen waren er oproepen gedaan om mee te doen. De betrokkenheid was groot, want diverse burgers meldden zich aan om te komen helpen, maar ook raadsleden waren aanwezig. De SGP stuurde de heren Meerkerk en Van den Bosch op pad. Zij namen ook hun vrouwen mee. Ook de ChristenUnie was ter plaatse. Wethouder Jan Nederveen ondersteunde de actie persoonlijk. Ook burgemeester Dirk Heijkoop gaf het goede voorbeeld en stak letterlijk de handen uit de mouwen. ,,De samenwerking was geweldig. Allemaal enorm bedankt”, aldus Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam. 

Met een speciale app werden de ‘resultaten’ van deze dag bijgehouden. Bijna 4000 stuks afval verdween in de vuilniszakken, waarvan zo’n 80% uit plastic bestond.

Voor en tijdens de dag kreeg Buurttoezicht al hele mooie reacties. Mensen die mee wilden doen, maar helaas verhinderd waren of vergeten waren zich op te geven. ,,Ook hadden we reacties gekregen dat men het eerder had willen weten. Voor al deze mensen hebben we goed nieuws: op 18 september is er de World Cleanup Day. Uiteraard hopen we als Buurttoezicht dan ook weer op dezelfde wijze onze inzet te tonen. Zet deze datum dus nu vast in de agenda.”

Tijdens de Cleanup day werd rommel opgeruimd, die er eigenlijk niet hoort te liggen. ,,Dus we willen een oproep doen aan alle inwoners en bezoekers van ons mooie dorp: dump uw afval op de plaats waar het hoort. Met name de mensen die recreëren aan de rivier. Doe de lege verpakkingen in de prullenbak. Zijn die vol of zijn er te weinig? Meld dat dan bij de gemeente. Maar neem ook uw verantwoording. Als u de verpakkingen gevuld mee heen kan nemen, dan kunnen ze toch ook leeg mee terug?”

Voor een impressie bekijk hieronder de video.


Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De
Groot afval
overal
voor de deur
advertentie
advertentie