JOUW Communicatie staat met Groen kraam bij de markt.
JOUW Communicatie staat met Groen kraam bij de markt. JOUW Communicatie

Kom praten bij de Groen kraam

Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdag 10 juli is er in de buurt van de markt een Groen kraam aanwezig. Inwoners van Hardinxveld kunnen daar van 08.30 tot 11.30 uur terecht om te praten over duurzaamheid. 

In gesprek blijven met Hardinxvelders en ze een platform geven waarin ze elkaar kunnen inspireren en vragen kunnen stellen. Bijvoorbeeld ervaringen en tips als ze een duurzaam product willen aanschaffen, maar ook mensen bijeenbrengen als ze een kledingruil of trashwalk organiseren.

JOUW Communicatie over het platform en de duurzaamheid in Hardinxveld: ,,Wij willen ‘duurzaamheid’ dichterbij brengen voor de inwoners. Duurzaamheid is niet alleen zonnepanelen en warmtepompen, maar juist ook de kleine dingen. Denk aan duurzaam leven: bewust zijn van hoe je omgaat met het milieu in de producten die je dagelijks koopt en keuzes die je maakt. Deze community is geen wijzend vingertje, maar juist een helpende hand. We willen graag zoveel mogelijk Hardinxvelders die behoefte hebben aan zo’n community bereiken.”

Met de pop-up groen kraam, willen ze duurzaamheid letterlijk op de markt zetten. ,,We brengen de Facebookgroep naar de mensen en gaan laagdrempelig in gesprek met Hardinxvelders. In een setting die net even anders is dan normaal: een kleedje, tafeltje en een stoel om bij ons aan te schuiven. Zo een gezellige en vrije ‘ruimte’ te creëren om het gesprek aan te gaan. We zijn er niet om onze ‘duurzame’ meningen en agenda te pushen, maar juist om te luisteren naar hoe mensen over duurzaamheid denken.”

Met de groen kraam willen ze het voorzetje geven voor de online community die zij momenteel aan het vormen (invullen) zijn. De organisatie hoopt dat mensen met elkaar in gesprek gaan en tips en ervaringen delen en elkaar met name inspireren. 

Gelijk al meepraten? Ga naar de community op https://www.facebook.com/groups/1039010169964344.

advertentie
advertentie