Luuc Wilschut.
Luuc Wilschut. Eline Lohman

‘Wat mij erg aanspreekt aan deze school is de visie die het team heeft’

6 oktober 2020 om 15:50 Onderwijs

H’VELD-G’DAM Luuc Wilschut (60) is sinds kort de nieuwe directeur van de Ichthusschool in Hardinxveld-Giessendam. De basisschool spreekt hem enorm aan.

door Eline Lohman

Met lachende gezichten komen drie kinderen uit de werkkamer van Luuc lopen. Een van de leerlingen is jarig en kwam daarom even met wat leeftijdsgenootjes langs. Vertederend kijkt Luuc naar het groepje. Openheid en transparantie, inclusief een – letterlijk – open deur van zijn kamer: dat vindt de kersverse directeur belangrijke zaken, vertelt hij. 19 lang was hij directeur op CBS Het Kompas in Vuren en de laatste twee jaar werkte hij op scholen binnen TriVia, waar ook de Ichthusschool onder valt. Daar begon hij begin augustus.

,,Wat mij erg aanspreekt aan deze school is de visie die het team heeft. Het personeel is erg positief ingesteld en hecht net als ik aan een open klimaat, waarin dingen met elkaar opgepakt worden. Het team is in voor innovatieve ontwikkelingen en zoekt verbinding met elkaar. Fijn dat de relaties goed zijn. Ik ben ook heel prettig ontvangen. Ik kon gelijk zien dat het een gemêleerd team is, met jonge en meer ervaren leerkrachten.”

De basisschool is volop bezig met het ontwikkelen van 21ste eeuwse vaardigheden en dat wil Luuc graag nog verder uitbouwen. ,,Zeker in deze tijd is dat belangrijk. Maar de school is er al langer mee bezig. De leerkracht staat centraal in het leerproces. Dat vind ik echt van belang. Verder willen we het eigenaarschap van leerlingen vergroten. De leerkrachten zoeken verbinding met elkaar, formeel en informeel – we willen hierin de expertise van elkaar benutten. Ik ben van mening dat relaties formeel en informeel in elkaar moeten overlopen in het onderwijs. Ik ben echt iemand van het zoeken naar relaties.”

Luuc komt in een rare tijd binnen in de Hardinxveldse school. Hij is blij dat er gewoon onderwijs gegeven kan blijven worden, maar het is wat aanpassen. 

Lees het hele premium-verhaal hier. 

advertentie
advertentie