De leerlingen nemen het zilveren certificaat Eco-Schools in ontvangst.
De leerlingen nemen het zilveren certificaat Eco-Schools in ontvangst. JOUW Communicatie

Leerlingen Ikc Merwede nemen zilveren certificaat Eco-Schools in ontvangst

Onderwijs

BOVEN-HARDINXVELD Op 29 september ontving de basisschool van Ikc Merwede in Boven-Hardinxveld het zilveren certificaat van Eco-Schools, voor haar inzet op het gebied van duurzaamheid. Dit moment werd officieel gevierd met de leerlingen van de bovenbouw.

De leerlingen van de basisschool binnen Ikc Merwede zijn al lange tijd druk bezig met duurzaamheid op school. Zoals afvalscheiding en het organiseren van verschillende inzamelingsacties van onder andere kleding, boeken en elektrische apparaten. Zo heeft de school een Eco-team, bestaande uit een aantal leerlingen die actief meedenken over groene initiatieven en acties. 

De school en de leerlingen zijn heel blij met het zilveren certificaat en gaan vol enthousiasme door met alle duurzame plannen. De Gemeente Hardinxveld-Giessendam is heel blij met de stappen die de school heeft gezet om bij te dragen aan het milieu op een educatieve manier. De gemeente feliciteert de leerlingen, leerkrachten en andere betrokkenen van harte met dit mooie resultaat. De gemeente is geïnteresseerd in de vervolgacties die Ikc Merwede gaat ondernemen. Als andere scholen of andere inwoners vragen hebben over verduurzaming van scholen, mail naar duurzaam@hardinxveld-giessendam.nl.

Ikc Merwede vindt het belangrijk om ook omwonenden te betrekken bij hun duurzame acties, zo kunnen zij na de herfstvakantie hun kleding bij de school afgeven. Info en acties via Facebook. 

De leerlingen van het Eco-team, staan te popelen om aan de slag te gaan met het bedenken van duurzame initiatieven om geld in te zamelen voor hun groene schoolplein.

advertentie
advertentie