Groep 2a met de taarten, rechts staat Tonny met naast hem zijn zoontje Siem, die in groep 2a zit.
Groep 2a met de taarten, rechts staat Tonny met naast hem zijn zoontje Siem, die in groep 2a zit. Rehobothschool

Sponsoractie Rehobothschool levert ruim 5000 euro op

Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM In oktober 2022 gaat Tonny een Muskathlon (een marathon georganiseerd
door 4M, Stichting de vierde musketier) te gaan rennen in Kenia voor Stichting Open Doors.

Stichting Open Doors zet zich in voor christenen wereldwijd die worden vervolgd vanwege hun geloof in Jezus.

Het streven van Tonny is om hier €10.000,- voor op te halen, welke is bedoeld voor de vervolgde kerk. Tijdens zijn reis gaat hij ook ontmoetingen hebben met vervolgde christenen, om naar hun verhalen te luisteren, met hen te bidden en hen te bemoedigen waar kan.

Tonny en José hebben drie kinderen op de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam en het leek hen leuk om hier een sponsoractie te organiseren. Het idee was om de kinderen Bijbels te laten “verkopen” voor vervolgde christenen. Mensen betalen dan voor een Bijbel, welke kan worden uitgedeeld aan vervolgde christenen die zelf geen mogelijkheid hebben om er één te kopen

In september hebben Tonny en José op school een presentatie gehouden voor alle kinderen waarin ze hen een aantal verhalen hebben verteld over kinderen in andere landen die in Jezus geloven, maar hierom worden gepest, uitgescholden, achtergesteld en soms zelfs worden gedwongen om hun ouders te verraden, welke vervolgens in de gevangenis komen. Na de presentatie kreeg elk kind een stempelkaart mee naar huis, waarop 7 keer 6 bijbels stonden. Een bijbel kost €6,- (de bijbels waren in 4 stukjes verdeeld, dus mensen konden ook kiezen om een kwart of halve Bijbel te sponsoren). Bij een volle kaart hadden ze dus €42,-. Dit refereert aan de marathon van 42 km die Tonny gaat rennen in Kenia.

De kinderen hadden tot de kerstvakantie de tijd om zoveel mogelijk Bijbels te “verkopen”. Sommige kinderen kwamen de volgende dag al vragen of ze een nieuwe kaart mochten, omdat die van hun al vol was. ,,Super mooi om hun enthousiasme te zien.” Elke klas had een Bijbelmeter hangen waarop de gesponsorde
Bijbels werden bijgehouden en de kinderen konden vier keer een beloning konden verdienen wanneer ze een doel hadden bereikt. Een goede motivatie voor de kinderen en ze hebben enorm hun best gedaan. Twee klassen (groep 2A en 6A) hebben uiteindelijk zelfs alle doelen behaald, met meer dan 120 gesponsorde Bijbels per klas en kregen hier echte feestelijke snoep-taarten voor.

Alle andere klassen kregen aan het eind van de periode ook nog wat lekkers omdat ze zo enorm hun best hadden gedaan. Want met elkaar hebben de kinderen het geweldige bedrag van €5495,50 opgehaald, wat neerkomt op ongeveer 915 bijbels.

School gaf aan nog niet eerder zoveel geld te hebben opgehaald met een zendingsproject. Een geweldige prestatie dus en een bedankje voor alle kinderen, ouders en leerkrachten waard!

Geld doneren dat via deze link. Tonny betaalt zijn reis zelf en het sponsorgeld is dus volledig bedoeld voor vervolgde christenen.

advertentie