Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
raadspraat

Poen, poen, poen, poen

17 juni 2020 om 11:11 Opinie

U kent dat liedje wel van Wim Sonneveld, “de een zegt geld, de ander money, maar wij zeggen poen”, het eindigt met “maar geld doet wonderen en vooral als 't een hoop is … “. De komende weken bespreekt de Raad veel onderwerpen die met POEN van doen hebben, saaie onderwerpen.

Poen, de gemeenten staan sterk onder druk, dreigend tekort aan POEN. Corona maatregelen en het Sociale Domein hakken er flink in. De Rijksoverheid besloot veel werk aan ons over te hevelen maar compenseerde ons er niet voor en dat betekent tekort aan POEN de komende jaren.

Poen, de gemeentelijke zelforganisatie zit in de problemen, sinds 2017 een toenemend tekort aan kennis en leiderschap tijdens grote veranderingen. Ze is niet aangepast aan de wereld waar wij inzitten en dat moet nu snel aangepast worden, helaas alleen op te lossen met POEN.

Poen, de verbonden partijen, dat zijn organisaties aan welke wij werk hebben uitbesteed dat wij zelf niet uitvoeren en welke wij gezamenlijk met een aantal gemeenten aansturen. Deze vragen steeds meer POEN. Volgens ons moeten ze allemaal beseffen om minder te doen.

Poen, fractie PHILIPPO pakt door samen met D66 om de lastendruk voor onze inwoners zo veel mogelijk te drukken. Heeft u POEN ideeën, laat het ons weten.

Poen, eindigt met “maar geld doet wonderen en vooral als 't een hoop is“. Die hoop is er niet dus zullen we als goed POENmeester moeten sturen. Robert Philippo, robertpaktdoor@gmail.com, 06-51607713, https://hardinxveld-giessendam.d66.nl/. Facebook: Groep Fractie Philippo.

[Robert Philippo,

Fractievoorzitter Fractie PHILIPPO, pakt door samen met D66

advertentie
advertentie